söndag 10 december 2023

Mänskliga rättigheter

» 75 år.

Idag, den 10 december, är det exakt 75 år sedan FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna antogs av Förenta Nationerna. Har den haft någon avgörande betydelse för hur vi behandlar våra medmänniskor?

Jag blir så förbannad
Diktaturer frodas runt om på vårt klot. Den ena mer absurd än den andra. Allt från Nordkorea via Saudiarabien, Iran, Ryssland osv. Vi blundar för mänskliga rättigheter bara vi får vårt solsken (militärdiktaturen Thailand). Vi tar tacksamt emot miljarder och låter diktaturen tvätta sitt rykte (Saudiarabien), se här nedanför. Vi låter en stat hämnas på ett helt folk genom folkmord. Israels terrorbombningar av Gaza har på mindre än två månader dödat många fler helt oskyldiga civila än vad 20 års krig i Afghanistan lyckades med. Den totala förstörelsen av Gaza påminner om terrorbombningen av Dresden i slutet av 2:a världskriget. Det finns inte många hela hus kvar. Mer än en miljon människor fördrivs hela tiden till nya platser allt eftersom den israeliska militären ska lägga en ny stad i ruiner och jämnas med marken. Men vi låter det ske helt stillatigande. För om vi skulle rikta kritik så är vi ju antisemiter.

För övrigt så dyker det upp allt fler vittnesmål om att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu faktiskt har ansvar för terrorgruppen Hamas ställning. För att hålla palestinierna splittrade har Hamas fått stöd i Gaza från Israel för att kunna behålla makten.

Jag vill försöka se att FN:s deklaration trots allt haft någon betydelse!

Här nedan bjuds ni alla på lite tips på läsning. Bara välj.

Läs:
FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. - Förenta Nationerna
Förre Mossadchefen: Netanyahu byggde upp Hamas. - Dagens Nyheter
Växande kritik mot Israels krig: En apokalyps. - Dagens Nyheter
Hur man skapar en terrorist. - Magasin Para§raf
Tvåstatslösning är enda vägen till hållbar fred. - Svenska Dagbladet
Att döda ett barn. - Magasin Para§raf
Carl Bildt: Verkar som att Israel vill ha alla i Gaza i ett stort tältläger. - Dagens Nyheter
Judar och araber insåg att de blivit lurade. - Dick Harrison i Svenska Dagbladet
Israels ambassadör: Falska anklagelser om folkmord i Gaza. - Dagens Nyheter
Ingen ställs någonsin till svars för ett bombat sjukhus. - Arbetaren
AI massproducerar mål i Gaza – civila offer fler än någonsin. - Tidningen Syre
♠ ♠ ♠
» Money rules the world.

Tänk så mycket pengar det finns inom sporten t.ex. Där giriga bortskämda stjärnor mjölkar verksamheten på osannolika belopp. Pengar som kunde gjort enorm nytta för tusentals människor istället för bortskämt lyxliv.

Världstrean i golf, Jon Rahm, är tydligen den senaste golfstjärnan som sålt sig till diktaturen Saudiarabiens LIV-tour. Han fick, påstås det, motsvarande dryga 3 miljarder kronor för att prostituera sig och sälja sig till en av världens värsta diktaturer. Men motsvarande 3 miljarder pengar luktar inte! Hur mycket var det Henrik Stenson fick för att själv sälja sig dit och tvätta diktaturens rykte? Det här är bortskämda girigbukar som inte förtjänar något annat än totalt förakt. FY FAN!

Jag såg förresten att fotbollsstjärnan Harry Kane nu äntligen hittat en tillräckligt ståndsmässig bostad sedan han flyttade från Tottenham till Bayern München. Under fyra månader har den stackaren tvingats bo på hotell. Motsvarande 130.000 kronor kostade rummet. Per dygn! Två badrum, inrett med sex tv-apparater, rejält vardagsrum osv. Ungefär 15 miljoner kostade de fyra månaderna på Vier Jahreszeiten i centrala München. Fast han lyckades trots allt betala hyran när han checkade ut. Han har ju bara en lön på runt motsvarande 5 miljoner - i veckan.

Girigheten inom idrottsvärlden är sjuk!

Inga kommentarer: