torsdag 7 december 2023

Tre viktiga noteringar

» Ännu mer om planerbar kärnkraft.

Den planerade återuppstarten av Ringhals 4 går visst fortfarande inte riktigt som planerat. Nya oplanerade problem har uppstått. Det där talet om planerbar kärnkraft är lite av en överdriven myt. När kärnkraftsfanatikern Ebba Busch pratar om att kärnkraften producerar elström 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året så bryter hon helt enkelt mot Guds 10 budord. Närmare bestämt det åttonde budet att man inte ska ljuga!

Hur som helst så såg jag att man helt oplanerat blivit tvungna att skruva ner effekten igen pga oplanerat läckage i generatorn. Fast man får nog så småningom ordning på det hela enligt planeringen. Tills nästa oplanerade problem!

Läs:
Elpriset sjunker trots nya Ringhalsproblem. - Helsingborgs Dagblad
Busch särskilt stolt att länder ska tredubbla kärnkraftskapaciteten. - Tomas Kåberger i Dagens ETC
♥ ♥ ♥
» Trodde det var en svensk företeelse.

Jag läser att en kvinna med anknytning till Moderaterna har skadats vid en skottlossning i Bryssel. Tydligen handlade det hela om någon form av gänguppgörelse, eventuellt om narkotikaaffärer. Den 30-åriga svenskan hade uppenbarligen bara ren otur att befinna sig i vägen för kulorna. Totalt skadades fyra personer av vad jag förstått.

Jag som gått omkring i tron att den här typen av skjutande var ett typiskt svenskt fenomen? Ack vad man kan bedra sig!

Läs:
Kristersson: Det är fruktansvärt. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥
» Centern väljer sida.

I ett debattinlägg i Aftonbladet går de båda centerpartisterna Jonny Cato (arbetsmarknadspolitisk talesperson) och Elisabeth Thand Ringqvist (näringspolitisk talesperson) upp till kamp för mångmiljardären Elon Musks rätt att själv bestämma spelreglerna på arbetsmarknaden. Enligt Centerns syn på saken så har inte facket några rättigheter att ta kamp för arbetsvillkoren genom att till exempel kräva kollektivavtal. Vill mångmiljardärer som Elon Musk slippa så är det hans vilja som ska gälla. Då ska Facket hålla käft och lydigt lyda Elon Musks infall.

Bra tänkt Centern. Nu vet på vems sida ni står!

Läs:
Sympatistrejkerna mot Tesla har gått för långt. - Centern på Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: