fredag 8 december 2023

En helt vanlig fredag i universum

» Vi frossar i siffror igen.

Jag vet att jag nog blir lite tjatig med att tycka till om ännu en väljarundersökning. Men, jag kan ju inte låta bli att frossa i siffrorna. Tror ni att vår statsminister känner sig tillfreds med opinionen i vårt land för tillfället? En månad till med den här utvecklingen så är vår regerings stödparti större än hela regeringen. Hur länge tror ni att Ulf Kristersson låter Jimmie Åkesson växa medan han själv krymper. Hur länge kommer Liberalerna och Kristdemokraterna fortsätta med att riskera partiernas framtid. Så här ser siffrorna i opinionen ut enligt Demoskop som gör sin undersökning för Aftonbladet:

Sven Tycker till
Socialdemokraterna 36,6% (+0,4)
Sverigedemokraterna 22,8% (+1,3)
Moderaterna 17,2% (-1,7)
Vänsterpartiet 7,4% (+0,1)
Centerpartiet 4,0% (-0,7)
Miljöpartiet 3,9% (+0,2)
Kristdemokraterna 3,7% (+0,5)
Liberalerna 2,8% (+0,5)

Mellan blocken, alltså den Brunblå sörjan 46,6% (+0,6) och en Rödgrön opposition 51,9% (±0), har det alltså inte hänt något speciellt

Ja du Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson, hur ska ni reda ut det här? Ligger hoppet i att det är några år till valet?

Läs:
Kristerssons dystra julklapp – Åkesson tar hans väljare. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥
» Mer om den planerbara kärnkraften.

Det är lite si och så med planeringen av den svenska kärnkraften. Ringhals 4 har ju haft lite problem och planeringen kullkastas hela tiden. Senaste nytt jag läst är att helt nyligen (vid 17:00) så planeras man äntligen ha fått igång reaktorn till 100%. Den har helt oplanerat fått fortsätta gå på halvfart ett par dagar. Men, som sagt, om planerna gått i uppfyllelse så är reaktorn uppe i full fart nu. Om inget oplanerat skulle ha inträffat igen alltså. Vi får kanske skäl att återkomma i ämnet i morgon igen?

24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året som Ebba Busch så lysande uttryckte det!

Läs:
Halvfart ett par dagar – nu går Ringhals 4 upp i full effekt igen. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥
» Motståndet mot Elon Musk sprider sig.

Metall har förhandlat med Tesla i fem år för att få teckna kollektivavtal med Tesla. Men direktiven från Elon Musk är lag för ledningen i Sverige. Så något avtal med Metall blir det inte. Medlingsinstitutet som har till uppgift att medla när arbetsgivare/arbetsköpare och facket inte kan komma överens har engagerats. Dom har i princip också gett upp. Elon Musk vägrar! Nu har alltså Metall tvingats gå ut i strejk och sympatiåtgärderna sprider sig. Efter att fack i Danmark och Norge varslat om sympatistrejk har nu även Transportfacket i Finland varslat om sympatiåtgärder. Man vägrar befatta sig med Teslabilar om dom ska till Sverige.

Fast som jag sade igår, Centern har tydligen tagit ställning för mångmiljardärers rätt att i kraft av alla sina pengar skriva reglerna.

Läs:
Finland backar också upp IF Metall mot Tesla. - Arbetaren
♥ ♥ ♥
» Grattis Romina Pourmokhtari.

Vår miljöminister Romina Pourmokhtari har lyckats. Under FN:s pågående klimattoppmöte COP28 i oljeparadiset Dubai har senaste Climate Change Performance Index, CCPI, presenterats. CCPI rangordnar jordens länder utefter klimatambitioner. Indexet bygger på fyra huvudkategorier: koldioxidutsläpp, förnybar energi, energianvändning och annan klimatpolitik.

Vår Brunblå sörja har lyckats bra. Sverige har fallit 5 placeringar. Från femte plats förra året (innan vår Brunblå sörja under ledning av Sverigedumokraterna fick inflytande över den svenska klimat- och miljöpolitiken) till plats 10 i det nya indexet. Det är främst inom området "politisk inriktning" som raset är uppenbart. Från 24 till 37 plats i världen. Vi ska påpeka att det finns inga länder på plats 1, 2 och 3. Så dåligt uppfyller världens länder målsättningarna.

Är du nöjd Romina Pourmokhtari? Jag förstår att varken Romina Pourmokhtari eller Ebba Busch som främsta ansvariga vill kommentera det svenska fiaskot. Dom gömmer sig. Dom ska skämmas!

Läs:
Så står sig EU mot Parisavtalet – Sverige faller i klimatrankning. - SVT
Sverige faller i klimatrankning. - Tidningen Global

Inga kommentarer: