söndag 17 december 2023

En vecka till julafton

» Om den Brunblå sörjans rasism.

Jag läste några väl valda ord av Kurdo Baksi i Svenska Dagbladet igår apropå det senaste infallet från vår styrande invandrarhatande Brunblå sörja. Det stackars Konjunkturinstitutet har ju fått i uppdrag att räkna på hur dyr invandringen är för det svenska samhället.

- "Ett av de pinsammaste uppdragen i mannaminne har därmed getts till Konjunkturinstitutet."

Hela vårt stolta fosterland
Så träffsäkert uttrycker Kurdo Baksi det. Han är ju en av dessa förhatliga invandrare. Han kom som 15-åring till Sverige 1980. Jag undrar vilka kostnader för vårt svenska samhälle som Konjunkturinstitutet ska räkna med för Kurdo Baksi? Och Silvia Sommerlath? Hur mycket har hon kostat oss svenskar? Zlatan Ibrahimovic? Han måste ha kostat oss svenskar mångmiljonbelopp? Arman Duplantis? Mauricio Rojas? Jag avundas verkligen inte tjänstemännen på Konjunkturinstitutet som ska räkna på det här.

I onsdags funderade jag ju en del på vilka kostnader och inkomster man ska räkna med. För det är ju just när man bestämmer vad man ska räkna med som man också bestämmer om man ska komma fram till att invandringen har gått med vinst eller man ska komma fram till att invandringen har gått med förlust. För om vi ska vara uppriktiga så har vi mängder med mycket framgångsrika invandrare. Invandrare som verkligen har bidragit till det svenska välståndet. Som har gjort fantastiska insatser för vårt land. Och sedan har vi andra som bara varit till besvär och kostat oss svenskar stora summor pengar och besvär. Dvs precis som med nyfödda barn! Vi vet inte om dom kommer att bli framgångsrika eller bara en belastning. Frågan är om vi överhuvudtaget kan betygsätta människor baserat på krontal?

Den kanske mest framgångsrika invandrarfamiljen av alla är väl familjen Bernadotte. Jean Baptiste Bernadotte kom till Sverige från Frankrike som arbetskraftsinvandrare 1818. Importerad för att bli kung Karl XIV Johan och utvald för att Sverige ville bli vän med Napoleons Frankrike. Sedan dessa har han och alla hans arvingar importerat sina respektive fruar från andra länder. Silvia Sommerlath från Tyskland/Brasilien är den senaste invandraren som gift sig in i Sverige.

1992 arrangerade Kurdo Baksi en stor antirasistisk demonstration på mottot "Utan invandrare stannar Sverige." Det är kanske dags för en motsvarighet idag när den sverigedemokratiskt inspirerade Migrationsministern Maria Malmer Stenergard och andra inom vår Brunblå sörja sprider sin rasistiska smörja. Det svenska samhället fungerar just tack vare alla invandrare som drar sitt strå till stacken.

Ett annat infall från denna rasistiska sörja som just nu styr vårt land är att alla som kommer till Sverige ska genomgå ett prov i "svenska värderingar", vad nu detta är? Är det att omfattas av samma rasism som Maria Malmer Stenergard? Eller ställa upp på Svenska Kyrkans värderingar, som ju är direkt diametrala. Eller ska man skriva under på Tidöavtalet för att kunna sägas ställa upp för "svenska värderingar"? Inte ens Horace Engdahl, som väl knappast kan beskyllas för att vara "vänster", ställer upp på den Brunblå sörjans idiotier.

För övrigt fick jag ett stort skratt när jag läste ett inlägg från en av de mest patetiskt löjliga socialdemokraterna för några dagar sedan. Jan Emanuel tyckte att Socialdemokraterna skulle inleda samarbete med Sverigedemokraterna! Jo, det var ett som han själv ser det seriöst förslag. Inom SD skrattade man nog så att man gjorde på sig, och förhoppningsvis gjorde man det samma inom Socialdemokraterna.

Läs:
Har vi ett Sverige som gör skillnad på folk och folk? - Kurdo Baksi i Svenska Dagbladet
Skulle jag få godkänt i svenska värderingar? - Horace Engdahl i Svenska Dagbladet
Id-kontroller är fel – och rentav dubbelfel. - Helsingborgs Dagblad ledare
Villkor för bistånd: Ta emot utvisade medborgare. - Tidningen Syre
Sossarna måste börja samarbeta med SD. - Jan Emanuel på Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥
» Lite mer Elon Musk.

Stödet för Metalls strejk för kollektivavtal med Tesla här i Sverige sprider sig runt om i världen. Facket i våra nordiska grannländer ställer upp med sympatistrejker. Och kraven från finansvärlden och investerare runt om i världen på att Tesla faktiskt får anpassa sig till de regler och den kultur som gäller i de länder man är verksam i sprider sig.

För övrigt såg jag att enligt lönestatistiken så är faktiskt lönerna på Tesla i Sverige lägre än vad de är hos andra medlemmar i aktuell arbetsgivarorganisation. Det är dags att lägga ner dumheterna nu Elon Musk! Jag såg dessutom att Elon Musk ägda X varningsflaggat inlägg som var kritiska mot Teslas politik. Man har faktiskt inte rätt att göra som man vill bara för att man är världens rikaste man. Man har snarast ett större ansvar då.

Jag kan för övrigt berätta att jag för en tid sedan stängde ner mitt Twitter/X konto. Jag har precis öppnat ett konto på Threads istället.

Läs:
Elon Musks vredesutbrott visar varför det behövs fackföreningar. - Peter Wolodarski i Dagens Nyheter
X märker Teslagranskning med varning. - Aftonbladet

Inga kommentarer: