måndag 11 december 2023

Krig eller slakt

» Eller bara rent folkmord.

Enligt den israeliska militären har man nu förlorat 100 soldater under insatsen i Gaza. Samtidigt hävdar man att man eliminerat 14.500 Hamassoldater. Enligt den palestinska myndigheten har nu mer än 18.000 personer dödats. De flesta av dessa helt oskyldiga civila, kvinnor och barn.

Av dessa uppgifter kan vi notera att någon ljuger! Det pekar på det faktum att det är minst lika viktigt att vinna propagandakriget som att vinna kriget på marken. Och här har den israeliska sidan ett stort övertag. Medan den israeliska sidan håller presskonferenser och berättar om läget är journalister mer eller mindre förbjudna att ta sig till Gaza. Många journalister har dödats i den israeliska offensiven. Siffran börjar närma sig 70-talet journalister. Om de israeliska siffrorna stämmer så är det ju inte ett krig, det är en slakt. Dessa närmare 15.000 Hamassoldater som Israel uppger sig ha "eliminerat" verkar knappt ha varit beväpnade eftersom dom låter sig dödas utan att i princip kunna försvara sig. Jag börjar nästan hamna i ett läge där jag tror mer på de palestinska uppgifterna. Och då handlar det inte om ett krig, det handlar om ett folkmord där staten Israel hämnas helt urskiljningslöst på försvarslösa civila palestinier.

Samtidigt sitter den svenska regeringen stilla och hävdar tydligen fortfarande att det israeliska våldet är berättigat och rimligt!

Läs:
Israel: 150 döda Hamasmän per stupad soldat. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥
» COP28 fiaskot.

Nu ska klimatkonferensen i oljeparadiset Dubai gå mot sitt slut. Nu ska länderna enas om ett slutdokument. Men, placerar man en klimatkonferens i en oljestat? Låter man en oljedirektör vara värd? Är det någon som tror att man då kan komma överens om en slutlig version av en överenskommelse som deklarerar att nu får det vara slut på petroliumindustrins dominans. Nu får vi slutligt avveckla vårt användande av oljan!

Det går åt helvete!

Vid årsskiftet sjunker priset på bensin och diesel genom åtgärder från den svenska Brunblå regeringssörjan. Vid årsskiftet stiger priserna i kollektivtrafiken i stort sett i hela landet. Detta genom politiska beslut på regional nivå och genom avsaknad av politiska beslut på regeringsnivå. Dvs precis den utveckling som behövs? Nä, precis den utveckling som INTE ska ske! Läs raderna från Konjunkturinstitutet nedan.

Läs:
Ministerns ilska mot Opecs brev: De är desperata. - Aftonbladet
Politikerna struntar i klimatforskningen. - Aftonbladet debatt
Dokument avslöjar konflikt om regeringens klimatplan. - Dagens Nyheter
Konjunkturinstitutet: Priset vid pump kan bli 40 kronor om klimatmål ska nås. - Aktuell Hållbarhet
Länderna som släpper ut mest – och minst koldioxid. - SVT

Inga kommentarer: