måndag 25 december 2023

Särdeles bad timing

» Dags att fundera en gång till.

Helt plötsligt har media kommit underfund med att det faktiskt dödas fler personer på jobbet i arbetsplatsolyckor än vad som dödas i olika gängskjutningar eller sprängningar. Det krävdes en rejäl skandal med 5 döda i en enda olycka för att media skulle börja intressera sig. Att det var någon som inte kom hem från jobbet varje vecka var inte intressant. Det blev bättre rubriker av skottlossning!

Det kan ju inte sägas annat än att beslutet från vår Brunblå sörja till regering att i den nya budgeten besluta att lägga ner den av vår förra regering 2018 instiftade Myndigheten för arbetsmiljökunskap var exempel på bad timing. Denna ligger i Gävle, men som alltså Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson, Johan Pehrson och Paulina Brandberg (som är de främst ansvariga ministrarna) tyckte var onödig. Spara skattepengarna och lägg dom på att sänka priset på bensin och diesel istället var prioriteringen.

Färdiga åsikter helt gratis på Sven Tycker
Nu blev man från den Brunblå sörjan ju trots allt tvingade till att visa handlingskraft när media började skriva om de kraftigt ökade siffrorna över arbetsplatsolyckor. Till slut gav regeringen Arbetsmiljöverket i uppdrag att kraftigt öka antalet inspektioner på arbetsplatser. Och det var ju bra. Fast, det följde inte med några pengar för det. Så det får bli något annat som får slopas istället när man nu ger sig ut mer och gör inspektioner. Det följde inte heller med några pengar när man skulle ta över arbetet som Myndigheten för arbetsmiljökunskap gör idag. Det följde inte med några pengar alls för inflation och liknande heller. Dom prioriterades till sänkt bensin- och dieselskatt.

Det område där arbetsplatsolyckorna är som värst är på byggarbetsplatser. Där en huvudentreprenör använder ett antal underentreprenörer, som i sin tur använder underentreprenörer, som i sin tur använder underentreprenörer, som i sin tur..... Till slut har man ingen koll alls på vilka som är på byggarbetsplatsen eller under vilka villkor dom jobbar. Rensa upp i den röran - NU!

Efter de dödliga arbetsplatsolyckorna: Kritik mot nedläggning av Gävlemyndighet. - SVT
Uttalande med anledning av dödsolyckorna i byggbranschen. - Byggnadsarbetarförbundet
Regeringen vill öka antalet inspektioner på svenska arbetsplatser. - Regeringen
♥ ♥ ♥
» En missnöjd Bildt.

Jag läser i Svenska Dagbladet en intervju med Anna Maria Corazza Bildt (ni vet moderaten Calle Bildts hustru). Mångårig ledamot av Moderaternas partistyrelse, ledamot i EU-Parlamentet för Moderaterna under många år. Och som sagt, fortfarande gift med den gamla moderaten Carl Bildt.

Hon lämnade Moderaterna redan 2019 i besvikelse över att hon inte blivit nominerad till fortsatt plats i EU-Parlamentet. För några månader sedan gjorde hon sensation när hon berättade att hon nu går med i Liberalerna. Hon har värvats av Liberalerna för att kandidera för Liberalerna i valet till EU-Parlamentet nu i juni 2024. Hon står på andra plats efter Karin Karlsbro som idag innehar Liberalernas enda mandat i EU-Parlamentet. Med tanke på Liberalernas stöd i väljaropinionen så är ju risken stor att Liberalerna blir helt utan mandat i valet 2024. Förhoppningen är väl att Anna Maria Corazza Bildt ska agera röstvärvare i valkampanjen. Hon gjorde ju succé i valet 2009 för Moderaterna. Minns ni "Kryssa Anna Maria" med Eddie Oliva?

Intressant är hennes syn på Sverigedemokraterna:

- "Nej, nej inte alls med SD. Jag kommer naturligtvis att visa skiljelinjerna väldigt tydligt och faran. Det är bara att titta på vilka vänner de har i Europa. Det räcker för att vara väldigt, väldigt orolig. Deras vänner är Meloni, Marine Le Pen, Wilders, Kaczynski, Orbán."

- "Bland extremhögerpopulisterna, som är farliga för vårt Europa."

Lycka till Anna Maria Corazza Bildt! Sitter man i knät (som både Moderaterna och Liberalerna gör) på dessa "extremhögerpopulister" så sitter man verkligen i deras knä! Även om dom är "farliga för Europa"!

Läs:
Corazza Bildt om SD: Farliga för vårt Europa. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥
» Massmorden fortsätter.

Den israeliska hämnden mot palestinierna fortsätter. Det senaste dygnet är det dödligaste mördandet sedan de urskiljningslösa attackerna inleddes. Bara i ett enda flyktingläger i Gaza dödades mer än 100 personer som en effekt av ett urskiljningslöst israeliskt bombande. Men högerextremisten Benjamin Netanyahu ger sig inte. Hans regering är beroende av direkt rasistiska stödpartier ännu längre högerut på den politiska skalan och han har lovat att hämnas. Totalt har idag mer än 20.000 palestinier dödats. De flesta kvinnor och barn. Man beräknar att ytterligare något tusental döda palestinier ligger kvar under rasmassorna efter bombningarna utan att man kunnat gräva fram kropparna. Så dom ingår inte i siffran.

Den som idag inte kräver ett omedelbart eld upphör har själv blod på fingrarna nu!

Ja, jag fördömer utan urskiljning palestinska terrorgruppers attacker mot civila israeler.
Nej, jag lägger inte skulden på judar som grupp.

Läs:
Blodig julaftonsattack mot flyktingläger i centrala Gaza. - SVT

Inga kommentarer: