lördag 23 december 2023

Mer om vår Klimatutredningsplan

» Stackars Romina Pourmokhtari.

Jag var kanske lite elak mot den Brunblå sörjan och Romina Pourmokhtaris s.k. Klimathandlingsplan igår. Vi kunde ju konstatera att det ju inte alls är någon "handlingsplan" för att få ner våra klimatutsläpp. Det är en Klimatutredningsplan! Den Brunblå regeringen är helt beroende av Sverigedemokraterna. Det är Sverigedemokraterna som via den Heliga boken Tidöavtalet bestämmer allt. Eftersom Sverigedemokraterna egentligen inte tror på vetenskapens varningar om vad vi håller på att göra med klimatet på vår planet så blir det så här.

Istället för att minska våra klimatutsläpp så kommer ju Sverige att ÖKA utsläppen under de kommande åren. Detta beror på att Sverigedemokraterna (utan något större motstånd från deras allierade Ebba Busch) beslutat att minska inblandningen av miljövänligt bränsle i bensin och diesel. Detta för att kunna sänka priset. För att ytterligare sänka priset satsas skattepengar på detta. Allt för att göra det billigare att köra bil. Samtidigt fortsätter biljettpriserna i kollektivtrafiken att stiga i rask takt. Effekten är mer bilåkande och mindre resor med kollektivtrafiken - alltså ännu mer klimatutsläpp. Detta är alltså vad den Brunblå sörjan med Romina Pourmokhtari genomför i sin Klimathandlingsplan tillsammans med Sverigedemokraterna.

Runt om i världen gör man faktiskt tvärtom. Tyskland genomförde en radikal sänkning av biljettpriserna i kollektivtrafiken (50 Euro för en månadsbiljett som gäller i hela landet). Flera andra länder har hakat på. Allt fler städer inför helt enkelt gratis kollektivtrafik för att minska bilismen vilket ger en mycket bättre miljö. Både om man tittar på utsläpp men också när det gäller oljud och trängsel. Men i Sverige satsar alltså regeringen på att öka bilismen genom att sänka priserna på bensin och diesel medan man låter regionerna genomföra ytterligare kraftiga höjningar av biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Var lat - ta bilen
Jag har försökt att läsa kommentarerna i media till den Klimatutredningsplan som den Brunblå sörjan presenterat och har försökt att hitta positiva omdömen. Men, det har varit svårt. Flera klart borgerliga tidningar tycker till och med på ledarplats att det är dags för Romina Pourmokhtari att lämna in. Jag tror faktiskt att vår unga liberala miljö och klimatminister troligtvis vill. Men hon är helt uppbunden av vad som står i den Heliga boken Tidöavtalet och vad Sverigedemokraterna går med på. Jag tycker synd om dig Romina Pourmokhtari, men det är nog dags att ge upp nu!

Att vi är lata och att det är på tok för billigt att ta bilen visar den här lilla helt ovetenskapliga enkäten här ovan som jag såg. När folk fick frågan hur dom skulle gjort om dom skulle förflytta sig 3.000 meter så svarade 61% att dom skulle tagit bilen. Det är på tok för billigt att ta bilen och förpesta tillvaron för alla andra!

Läs:
Vanligt folk får betala för regeringens springnota. - Expressen
Klimatplanen kunde aldrig bli annat än besvikelse. - Helsingborgs Dagblad
Romina Pourmokhtari måste göra plågan kort och avgå. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: