måndag 18 december 2023

Alla förtjänar en ny chans

» Bra tänkt Ebba Busch.

Visst känns det lite kymigt att ge en eloge till Ebba Busch. Om jag ska vara uppriktig, så känns det mycket kymigt. Men, även jag kan göra oväntade saker. Även jag kan medge att alla inte bara är onda. Det finns något gott i alla.

Vad jag pratar om? Vet ni vem Henrik Gustafsson Ehrenberg är? Det är inget namn jag själv lagt på minnet. Men Henrik Gustafsson Ehrenberg har en lång karriär inom Kristdemokraterna bakom sig. Aktiv i KDU, lokalpolitiskt aktiv i Stockholm och under Alliansregeringen jobbade han i regeringskansliet. Men, karriären tog slut 2012 då han tvingades lämna jobbet som stabschef hos socialministern Göran Hägglund som ju då var partiledare för KD. Han var KD:s högsta tjänsteman i regeringskansliet. Då avslöjades det att han under pseudonymen "Ove Tove" hånat flera partikamrater på nätet. Bland annat Mats Odell. Den politiska karriären tog slut, för den gången.

Bura in dom alla
2020 tog hans nya karriär utanför politiken slut. Då avslöjades det att han försökt lura sin arbetsgivare, fackförbundet Unionen, på 1,9 miljoner kronor. Han lämnade jobbet på Unionen som samhällspolitisk chef innan det hela hann avslöjas. Men han dömdes för grovt bedrägeri till villkorlig dom och samhällstjänst. Det här var innan den Brunblå "hårda tag" sörjan fick Makten. Hade det varit de "hårda tagen" som gällt så skulle väl stöld av närmare 2 miljoner kronor inte bara blivit villkorlig dom och samhällstjänst. Det borde blivit inburad för en ansenlig tid så att samhället skyddades för en person med en så "bristande vandel"!

Hur som helst så har tydligen Kristdemokraterna och Ebba Busch bestämt sig för att ge Henrik Gustafsson Ehrenberg en ny chans. Och det är bra! När man har avtjänat sitt straff så måste man få en chans att visa att man lärt sig av straffet. Att man lärt sig att bli en god människa med "god svensk vandel". Man måste ju faktiskt få en ny chans. Ingen kan få bli dömt för alltid för "bristande vandel" en gång.

Alltså, bra Ebba Busch!

Nu ska Henrik Gustafsson Ehrenberg rädda Kristdemokraterna kvar i Riksdagen så att man inte hamnar under 4%-spärren vid nästa val. Henrik Gustafsson Ehrenberg ska vara policyansvarig. Ett jobb han fått ta över från en annan politiker med "bristande vandel". Jobbet var tidigare Johan Ingerös, men han fick ju slut på sin politiska karriär när partikamraten Sara Skyttedal anmälde honom för ofredande.

Undrar vad det är som gör att just kristdemokrater visar upp "bristande vandel". Ebba Busch själv är ju dömt för grovt förtal. Det är väl också bevis på "bristande vandel"?

Men det är bra. Bara för att man visat "bristande vandel" en gång så kan man inte dömas för alltid. Man måste få en ny chans. Det har ju både Henrik Gustafsson Ehrenberg och Ebba Busch nu fått. Så det måste väl gälla alla invandrare som bedömts visa "bristande vandel" också? Eller?

Läs:
Unionens bedrägeridömda ex-chef går till Kd. - Arbetsvärlden
Bedrägeridömd ny policyansvarig i KD. - Dagens ETC
Bedrägeridömd facktopp är ny policyansvarig för KD. - Dagens Nyheter
Tidigare dömd för bedrägeri – nu ska han rädda Ebba Busch. - Expressen

Inga kommentarer: