lördag 9 december 2023

Desperation i den Brunblå regeringen

» M har blivit irrelevanta.

- "Vi hade gärna valt Moderaterna som huvudmotståndare men de är helt enkelt irrelevanta. Det är ett alldeles för litet parti."

En grov förolämpning från Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin inför EU-valet. För första gången på 40 år så är inte Moderaterna utsedda till Socialdemokraternas huvudmotståndare i ett val. Moderaterna har helt enkelt förlorat 2:a platsen och stödpartierna Liberalerna och Kristdemokraterna har ju blivit totalt irrelevanta sedan man krympt så att man ligger under 4%-spärren. Sannolikheten / risken / chansen för att Liberalerna och Kristdemokraterna inte är representerade i EU-Parlamentet efter nästa val är mycket stor. Samtidigt växer Sverigedemokraternas försprång över Moderaterna hela tiden. Det är alltså Sverigedemokraterna som blir Socialdemokraternas huvudmotståndare i EU-valet. Dom andra partierna i den Brunblå sörjan har ju förvandlats till inget annat än ett verktyg för SD att få genomfört sin politik via Tidöavtalet. Ett avtal som behandlas som en Helig skrift av de fyra partierna.

Den som styr och de andra tre
Paniken och desperationen sprider sig hos de tre Brunblå regeringspartierna och deras supportrar och megafoner. I Svenska Dagbladet skriver moderatmegafonen Mattias Svensson: - "S tar strid mot liberalismen". Samtidigt som alltså Socialdemokraterna snarast har insett att den liberala politiken har blivit "irrelevant" sedan de s.k. liberala partierna lagt ner allt motstånd mot ett direkt öppet antiliberalt parti som Sverigedemokraterna är. Nä, kära Mattias. Det är inte Socialdemokratin och den Rödgröna oppositionen som är det stora hotet mot liberalismen. Det är den Brunblå sörjans totala kapitulation inför ett antiliberalt parti - Sverigedemokraterna.

I en debattartikel hotar fyra representanter för den Brunblå sörjan med att Socialdemokraterna, om dom får makten, kommer att göra det värsta som någonsin kan hända i vårt stolta land. Hela vår nation kommer att gå under när detta sker! Det är Jessica Rosencrantz som är moderat ordförande för socialförsäkringsutskottet och Ludvig Aspling (SD), Ingemar Kihlström (KD) och Mauricio Rojas (L) som alla tre är migrationspolitiska talespersoner för sina respektive partier. Vad är då för hemskheter som kommer att hända om Socialdemokraterna (och de andra Rödgröna partierna) skulle få makten efter nästa val? Jo, - "Får S makten kommer invandringen att öka!" Hemskt! Vårt samhälle kommer att gå under!

Alltså sagt av bland annat Mauricio Rojas som kom som flykting från Chile 1974 efter den blodiga CIA-inspirerade militärkuppen året innan. Då uppgav han att han tillhört en vänsterradikal grupp. I Sverige har han bland annat varit moderat innan han nu representerar Liberalerna. Han har dubbla medborgarskap, både svenskt och chilenskt. Och han har för ett par år sedan gjort en mycket kort debut som kulturminister i Chile. En befattning där han satte nytt rekord i kort ministertid sedan han tvingades avgå kort efter utnämningen pga en skandal.

Men visst är det spännande att en man som kommit till Sverige som flykting och fått asyl här nu verkar tycka att det värsta som någonsin kan hända är att det kommer fler flyktingar till Sverige?

Släng ut den Brunblå sörjan!

Läs:
S byter huvudmotståndare: M har blivit irrelevanta. - Dagens Nyheter
S tar strid mot liberalismen. - Mattias Svensson i Svenska Dagbladet
Får S makten kommer invandringen att öka. - Expressen debatt

Inga kommentarer: