fredag 22 december 2023

Vintersolståndet - nu ljusnar det

» Klimatutredningsplan.

Vår Brunblå sörja har nu presenterat sin Klimatutredningsplan. För någon Klimathandlingsplan är det inte! På en välregisserad presskonferens presenterade de fyra partierna, representerade av Romina Pourmokhtari (L), Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Martin Kinnunen (SD), en plan för hur man ska utreda eventuella åtgärder som kan vara lämpliga att införa för att försöka nå målet om nettonollutsläpp till 2045. Det enda som står helt klart är att dels kommer de svenska utsläppen att ÖKA under de kommande åren. Och, att hela hoppet läggs på att man ska lyckas bygga ut kärnkraften så kraftigt på de här 20 åren att el från kärnkraft gör det möjligt att elektrifiera hela vårt samhälle. Man ska nu utreda hur man ska kunna finansiera en sådan utbyggnad!

Den Brunblå sörjan
Jag är imponerad över att man lyckats åstadkomma så mycket text med så mycket rappakalja utan att egentligen lova någonting. Det är en prestation! Att man ska utreda både det ena och det andra beror väl på SD:s motstånd mot det mesta. SD domineras ju av klimatförnekare som inte tror på vetenskapen.

Det är intressant att notera att i stort sett ingen är nöjd. Ja, förutom den Brunblå sörjans olika megafoner. Fast knappt ens dom är riktigt nöjda. Att oppositionspartierna inte är nöjda är det väl ingen som förvånar sig över. Tre partier har tydligen anmält hela spektaklet och vill ha en misstroendeomröstning mot Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Hon SKA innan årsskiftet ha presenterat en Klimathandlingsplan. Men det hon har lyckats prestera är inget annat än en sorts Klimatutredningsplan. Det enda vi kan utläsa från "planen" är att de svenska utsläppen kommer att öka under de kommande åren.

Miljörörelsen och olika miljöorganisationer är alla naturligtvis missnöjda och pratar om "fiasko". Det är ju ingen handlingsplan. Det är bara en lång rad av löften om olika utredningar.

Näringslivet är inte heller nöjda. Dom vill ha fasta spelregler. Dom vill veta vad som ska ske, vilka regler dom ska förhålla sig till, vad dom ska investera i, vad dom ska undvika att investera i. Dom vill veta vad som komma ska! Inte få veta att vi ska utreda det hela lite till.

Läs:
Regeringens klimathandlingsplan – hela vägen till nettonoll. - Regeringen - vår Brunblå sörja
Vår plan för nettonollutsläpp. - Dagens Industri debatt Brunblå sörjan
Klimathandlingsplan sågas: Lagtrots från regeringens sida. - Tidningen Syre
Osannolikt att Sverige klarar EU:s klimatkrav. - Altinget debatt
Regeringens handlingsplan för klimatet: kärnkraft viktigaste delen. - Ny Teknik
Flera partier riktar misstroende mot Pourmokhtari. - Aktuell Hållbarhet
Omröstning om ministerns framtid i januari. - Aftonbladet
En klimathandlingsplan utan handling. - Naturskyddsföreningen
♥ ♥ ♥
» RUT- och ROT-fiaskot.

Att ROT- och RUT-avdragen inte alls gett dom effekterna som man sålde in reformerna med har de flesta förstått. Det var inte alls så lönsam för samhället som man försökte inbilla oss. Det har istället främst blivit en skattesubvention till rikt folk att bygga pool i trädgården osv . Ja, till och med pool vid sommarvillan i Spanien! Men dom är inte ens nöjda med de skattesubventioner dom får. Jag ser att mångmiljonären Peter Hjörne har stämt Skatteverket på 4.000 kronor sedan han nått upp till RUT-taket på 75.000. En del blir aldrig nöjda!

Läs:
Rik mediemogul drar Skatteverket inför rätta – kräver 4 000 i rut-avdrag. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥
» Moderat panik.

Det börjar bli tydligt att man trots allt börjar bli oroliga inom Moderutterna. MUF är en aning oroliga för eftergifterna till Sverigedemokraterna. Mest komiskt är väl trots allt kanske det senaste inom M:s propagandaprylar. Blå kondomer med hänvisning till säkerhet med Moderaterna och NATO! Om vi nu blir medlemmar i NATO någon gång alltså. Och om vi blir medlemmar innan Donald Trump blir president i USA och drar ut USA ur NATO?
♥ ♥ ♥
» Tur man bor i lugna Sverige.

Senaste våldshemskheten är väl skolskjutningen i Prag där en man mördat mer än 15 personer. Det är verkligen tur att man bor i lugna Sverige!

Inga kommentarer: