torsdag 14 december 2023

Tio dagar kvar till Julafton

» Ska man tycka synd om Uffe?

Vi kan notera att svenska folket fortsätter att lockas av Sverigedemokraternas populism och rasism. Däremot lockas man inte av de tre formella regeringspartiernas underdåniga politik. Det är inte långt kvar innan SD ensamma är större än alla de tre regeringspartierna tillsammans. Men de fyra Rödgröna partierna har fortfarande ett rejält övertag över den Brunblå sörjan. Lägger vi till att medan den Brunblå sörjans två små partier (L + KD) ligger under spärren så ligger de Rödgrönas två små partier (Mp + C) i varje fall ligger över spärren så tror jag faktiskt inte att Ulf Kristersson ska sova allt för bra. Så här ser siffrorna ut enligt SVT:s undersökning som Verian gör:

Socialdemokraterna 35,7% (-1,9)
Sverigedemokraterna 22,5% (+1,3)
Moderaterna 17,0% (-0,4)
Vänsterpartiet 7,8% (+0,5)
Miljöpartiet 4,4% (-0,3)
Centerpartiet 4,3% (+0,6)
Kristdemokraterna 3,6% (+0,1)
Liberalerna 2,7% (-0,3)

Vi kan också notera att V+Mp+C nu är nästan lika stora tillsammans som Moderaterna. Uffe, Ebba och Johan? Hur ska ni reda ut det här?

Läs:
SVT/Verian: SD jämnstora med regeringen. - SVT
♥ ♥ ♥
» Positiva siffror?

Jag såg att de svenska utsläppen av koldioxid under 2023 minskar med 10% jämfört med året innan. Det låter väl bra? Siffran gäller om man undantar utsläppen i samband med sabotaget mot Nordstream. Negativt är att den svenska skogen suger åt sig allt mindre koldioxid! Minskningen av utsläppen beror till stor del på minskade utsläpp från vägtrafiken. Och de minskade utsläppen beror på fler elbilar och på inblandningen av biobränsle i bensin och diesel. Vi får hoppas att ökad andel av elbilar fortsätter så att det kan äta upp de ökade utsläppen som blir en följd av att inblandningen av biobränsle minskar kraftigt vid årsskiftet samtidigt som priset på bensin och diesel sänks ytterligare pga skattesänkningar. Men priserna i kollektivtrafiken ökar samtidigt!
♥ ♥ ♥
» Dessa jägare!

Jag såg en liten notis som berättade att en 33-årig dansk jägare nu i Sverige dömts till dagsböter för jaktbrott. Han deltog i en spännande vildsvinsjakt. En jakt som ju oftast får ske på natten. Han blev så exalterad när han trodde han såg en flock vildsvin i mörkret så han slängde snabbt iväg ett antal skott. Han fällde på direkten tre djur! Tyvärr var det inte vildsvin utan tre tjurar på vift!

Det kanske är bra om man är säker på vad man har i siktet innan man trycker på avtryckaren!

Inga kommentarer: