fredag 15 december 2023

Kloka tankar

» Om att trampa i klaveret.

En minister som gjort det till en konstart att trampa i klaveret är vår liberala Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Men, jag har viss förståelse för Romina Pourmokhtaris problem, det kan inte vara lätt att bedriva klimat- och miljöpolitik samtidigt som man sitter i Sverigedemokraternas knä! I en intervju i TV4 i fredags berättade Romina Pourmokhtari att regeringens klimathandlingsplan inte kommer att bli klar förrän 2024. Lagen säger bara att klimathandlingsplanen "BÖR" presenteras innan årsskiftet året efter valet hävdade hon. Så det är inget stort problem.

Jag blir så glad
Problemet för stackars Romina Pourmokhtari är att det är en ren lögn. Det står i lagen att regeringens klimathandlingsplan "SKA" presenteras innan årsskiftet! Det är ju faktiskt en viss skillnad mellan "BÖR" och "SKA"! Vår klimat- och miljöministers ovarsamhet med sanningen fick bland annat både Miljöpartiet och Centerpartiet till att göra en anmälan till Konstitutionsutskottet. Vi kan ju faktiskt inte ha en minister som sitter i TV och ljuger svenska folket rätt upp i ansiktet!

Lyckligtvis verkar det som om vår liberala minister Romina Pourmokhtari nu drar öronen åt sig. Hon har kanske insett att det finns gränser för hur ovarsamt man får behandla sanningen. Så senaste budet från vår minister är att regeringens klimathandlingsplan nu faktiskt ska presenteras innan årsskiftet. Kan vi hoppas på att det innebär att man från Miljödepartementet beslutar sig för att stoppa undan den tjocka luntan som går under namnet Tidöavtalet på någon undangömd plats och att man kör över Sverigedemokraterna och istället presenterar en Klimathandlingsplan som innehåller en rimlig plan för framtiden?

Innehåller planen vettiga åtgärder och verkligen en målsättning som är rimlig så ska det nog inte vara så svårt att få en majoritet i riksdagen även utan Sverigedemokraterna! Men då får du faktiskt strunta i SD:s direkt klimatskadliga miljöpolitik och istället söka samarbete med partier som har en rimlig målsättning.

Lycka till Romina Pourmokhtari! Du har ju faktiskt drygt 2 veckor på dig. Det är ju julhelg, men du har 9 arbetsdagar på dig. Sätt igång och jobba!

Läs:
Efter KU-anmälan: Ministern backar från klimatuttalande. - Dagens Nyheter
Ministerns nya besked om handlingsplanen. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥
» Hyr ut dom.

Jag ser att vår Brunblå "Hårda tag" sörja till regeringsunderlag har kommit underfund med att om fler människor ska låsas in under längre tid så krävs det många fler fängelseplatser. Dvs fler fängelser och mycket mer personal. Allt tyder på att det inte går att lösa rent praktiskt tillräckligt fort. Fast så långt hade man inte tänkt tydligen. Hur som helst så har man äntligen kommit på en smart lösning. Man ska hyra fängelseplatser i andra länder! Smart tänkt!

Själv kom jag på en annan smart lösning. Kan vi inte hyra ut hela vår regering till något annat land? Vi lär väl inte få så mycket betalt, men det kan nog gå med vinst även om vi inte får något betalt alls.

Inga kommentarer: