tisdag 10 mars 2020

Ta en funderare

» En omvärdering från mig

Jag ska erkänna att jag har inte så sällan varit starkt kritisk till vår socialdemokratiska Försvarsminister Peter Hultqvist. Jag tycker att han i alldeles för stor utsträckning sitter i generalernas knän. Både de svenska generalerna och generalerna i Pentagon. Men kanske är det dags att omvärdera Peter Hultqvist?

Lyckas man reta upp och mobilisera ett antal borgerliga ledarskribenter rejält så är det kanske dags för en omvärdering. Halmdockor och konspirationsteorier är de ord som HD/SDS och DN väljer att använda för att visa hur upprörda dom är över Peter Hultqvists tankar. Väl valda tankar från Peter Hultqvist om jag ska vara uppriktig.

- "Nyliberalismen är ett pr-styrt elitprojekt."

Ulf Kristerssons löfte

/Moderatledaren Ulf Kristersson löfte när han valdes in i Riksdagen/

Det dessa borgerliga ledarskribenter är upprörda över är att Peter Hultqvist konstaterar att den våg av avregleringar, privatiseringar, outsourcing, upphandlingsvansinne och ofinansierade skattesänkningar i nyliberalismens spår som förvandlat Sverige från en välfärdsstat för alla till ett paradis för riskkapitalister och miljardärer är ett medvetet val från politiker på högerflanken. Det Peter Hultqvist konstaterar är att denna utveckling styrts av en uppsjö av konsulter, PR-agenter, borgerliga tankesmedjor och lobbyinggrupper.

Läs hela Peter Hultqvists debattartikel och tänk efter. Vem är det som tjänat på den utveckling som varit och vem är det som har förlorat på utvecklingen? Sedan förstår vi samtidigt varför dessa borgerliga ledarskribenter är så upprörda över slutsatserna.

Läs det hela här:
Nyliberalismen är ett pr-styrt elitprojekt. - Peter Hultqvist i Aftonbladet
Hultqvists halmdocka får vad den tål. - Ledare i Helsingborgs Dagblad / Sydsvenskan
Försvarsministern ska inte sprida konspirationsteorier. - Martin Liby Troein ledare i Dagens Nyheter

Inga kommentarer: