tisdag 3 mars 2020

En skam

» Är Moderaterna ett seriöst parti?

Jag har på senare tid vid flera tillfällen ifrågasatt om Sverigedumokraterna egentligen är ett seriöst politiskt parti. Då har jag kommit till den slutsatsen, att det är dom inte!

Ulf Kristersson bevakar gränsen
Men, hur är det med de andra partierna i den svenska Riksdagen. Efter att ha sett Moderaternas reaktion på NATO-landet Turkiets agerande med flyktingar så börjar jag undra om Moderaterna är ett seriöst politiskt parti. När nu Europa "hotas" av en ny flyktingström av främst syriska flyktingar som finns i Turkiet så ställer sig två politiska pajasar i form av Tobias Billström och Ulf Kristersson som två vaktposter vid gränsen för att förhindra flyktingar från att ens kunna ta sig in i Europa och söka asyl.

Det är en skam!

Ulf Kristersson insåg uppenbarligen hur korkad hans bild var så den togs bort igen efter några timmar. Tobias Billström verkar dock inte skämmas det minsta. Men han är en pajas. Det ska påpekas att den tecknade bilden på Tobias Billström är gammal. Han har inte låtit tillverka den för det här, men tyckte tydligen att den var en bra symbol för hans syn på saken.

Tobias Billström bevakar gränsen
En syn på saken som helt uppenbart handlar om att flyktingar ska stoppas vid gränsen. Kan man inte rent fysiskt hindra dom från att passera gränsen så är det uppenbarligen fritt fram att skjuta flyktingar. Det är en skam!

Människor som flyr från krig för att överleva har rätt till skydd. Dom har rätt att söka skydd. Dom har helt enkelt rätt att söka asyl. EU har skapats för att länderna ska samarbeta för att lösa gemensamma problem. Det innebär att medlemsländer i EU inte kan välja och vraka inom vilka områden man vill samarbeta. De flyktingar som kommer till EU ska helt enkelt fördelas mellan EU-länderna så att inga enskilda EU-länder tvingas ta ett för stort ansvar. Som Sverige och Tyskland gjort tidigare medan andra smitit från sitt ansvar av uppenbart rasistiska skäl. Vill dom inte delta i den fördelningen så är dom inte fullvärdiga medlemmar av EU. Då ska dom banne mig inte ha del av de bidrag som andra länder lämnar heller. Allt eller inget!

Precis som vi i Sverige fördelar flyktingarna mellan kommunerna så är det dags för EU att fördela flyktingarna mellan medlemsstaterna. Vägrar dom? Då ska dom inte ha del av andra förmåner från EU. Allt eller inget. Flyktingar som flyr för sitt liv har rätt till skydd. Dom har rätt att söka asyl och vi har en skyldighet att behandla deras ansökan om skydd.

Att sedan Moderaterna anser att vi ska gå med i ett militärt samarbete i form av NATO där vi lovar att ställa upp för stater som Turkiet (som är NATO-medlem) och som uppför sig på det här viset är inget annat än en stor skandal. Sverige ska inte gå med i NATO, vi ska inte samarbeta militärt med stater som uppför sig på det här viset. För ett medlemskap i en militärunion som NATO innebär att vi förpliktigar oss att hjälpa, t.ex. Turkiet.

Min undran är om Moderaterna även skulle annonserat och argumenterat på det här viset och krävt stopp vid gränsen om det ryska hotet inneburit en invasion av de Baltiska staterna och 100.000-tals flyktingar som kommer i båtar över Östersjön för att söka skydd i Sverige. Ställer sig då Ulf Kristersson och Tobias Billström med sina moderatmärken på kavajen och förhindrar flyktingarna från att nå den svenska kusten och söka skydd?

Eller det är skillnad på människor Ulf och Tobias?

Skäms!

Inga kommentarer: