lördag 28 mars 2020

Om Coronaeffekter

» Stackars 08:or

Det har i dagarna uppmärksammats att stockholmarna inte är så välkomna till sina semesterparadis. Politiker och Folkhälsomyndigheten vädjar om att man inte ska resa i onödan. Dom olika semestermålen i Sverige vädjar om att stockholmarna ska hålla sig hemma och inte sprida Coronaviruset ut i resten av landet. Men stockholmarna vill ju leva som vanligt, och helst fly Coronavirusets härjningar i Stockholm. Och sedan tycker dom tydligen synd om sig själva när dom inte känner sig välkomna?

Fjollträsk
De svenska åtstramningarna i Coronavirusets fotspår har varit väldigt milda jämfört med de flesta andra länder. Det är en strategi som bygger på att vi i varje fall följer de råd som ges. Dvs håll dig inne i isolering om du är dålig. Res inte i onödan. Håll avstånd till andra. Tänk på hygienen. Fast det gäller tydligen inte stockholmare....

Här i Skåne (och på många andra håll) så kallas stockholmare för fiskmåsar. Dom skränar och skiter ner!

Så ett råd till stockholmare. Håll er i Stockholm! Annars får vi kanske göra som i Finland där man helt stängt Helsingforsregionen.

Det finns de som säkert tolkar min text som Stockholmshat, det är fel (i huvudsak....). Men jag tycker mycket illa om den mentalitet i den Kungliga Huvudstaden som gör att 08:or tror att hela världen kretsar kring Fjollträsk. Ett exempel är den här lilla bilden. Till stockholmarna vill jag påpeka att det är København i Danmark som är Skandinaviens största stad och "huvudstad".

Lästips:
Stockholmare: Plötsligt duger vi inte längre. - Helsingborgs Dagblad
Vädjan till stockholmarna: Sprid inte smittan. - Dagens Nyheter
Turisterna gillar Stockholm – men inte stockholmare. - Aftonbladet

Inga kommentarer: