lördag 7 mars 2020

Jimmie? - Puh!

» Pajasdumokraterna

Jimmie Åkessons eskapader i Turkiet kommer att gå till historien. Det är något vi kommer att skratta åt i många årtionden. Buden från SD:s presstjänst om vad som egentligen hände har varit olika. Budskapen från SD förändrades allt eftersom sanningen började krypa fram och SD:s propagandaministerium försökte suga ut så mycket som möjligt från karamellen. Uppenbart är att Jimmie Åkesson och SD tyckte att det som hände var något positivt för SD. Resten av svenska folket (det vill säga de flesta) blev istället ännu mer övertygade om att Jimmie Åkesson är en pajas. För att inte beskyllas för att sprida osanning så citerar jag direkt från SD:s hemsida den version som gäller när jag skriver detta:

SD:s sandlåda
- "Angående dagens händelser med turkiska polisen så har jag nu haft kontakt med Jimmie. Han har landat men det har varit en lång dag idag, så han gör själv inga intervjuer idag. Men det som har hänt är att Jimmie Åkesson blev som redan nämnt bortförd av polis och senare deporterad. Han har också fått inreseförbud till Turkiet. Detta är en praktskandal. Särskilt från ett land som aspirerar på att bli medlem i EU. Men det bekräftar också att Turkiet inte är en demokrati. De på vänstersidan som nu raljerar över vad som har hänt, tycks inte förstå allvaret i det inträffade."

Jag tillhör troligtvis "de på vänstersidan som nu raljerar", och det skäms jag inte för. Partiledaren för det parti som i vissa undersökningar är Sveriges största politiska parti har alltså blivit deporterad från Turkiet och har fått inreseförbud till landet i fortsättningen. Detta efter att ha uppfört sig som en pajas. Jag förstår att han inte ville prata med media när han kom hem utan lät sig smugglas ut bakvägen.

Sedan har SD rätt i sak. Turkiet är inte en demokrati. Landet förtrycker den kurdiska minoriteten. Landet ockuperar delar av Syrien just för att förhindra att kurderna skapar en egen stat i dessa områdena. Turkiet utnyttjar också syniskt alla de flyktingar som finns i landet. Turkiet är i dag det land som har flest flyktingar i landet. Kanske så många som fyra miljoner flyktingar finns i Turkiet. Att då resa till Turkiet och dela ut flygblad till dessa flyktingar och berätta att det är fullt i Sverige är så cyniskt att det går inte att beskriva. Om det är fullt i Sverige, hur fullt är det då i Turkiet?

Egentligen vet jag inte vad Sverigedumokraterna vill. Flyktingar ska stanna i närområdet kräver man. Turkiet alltså! Men man säger också att EU inte ska ge bidrag till Turkiet för att flyktingarna ska kunna stanna där! Vad vill man egentligen? Att dom ska svälta ihjäl i Turkiet?

Ta på dig skämströjan Jimmie Åkesson! Du har gjort bort dig mer än någon gång tidigare. Du är en pajas. Du kan också försöka förklara hur du ska kunna skapa en regering tillsammans med M och Kd som båda vill att Sverige ska in i militärunion med just Turkiet, som du själv nu är bannlyst från.

Pajasdumokraterna!

Inga kommentarer: