måndag 30 mars 2020

Ännu en ny vecka

» Knäppgökar och positiva nyheter

Kan man blogga utan att nämnda Corona i dessa dagar? Hur man än försöker så halkar man in på Coronaämnet igen. Jag hade ett tag funderingar på att jag skulle kommentera alla de dumheter, lögner och falsarier som sprids i Coronavirusets spår. Att det bara är ett påhitt från "Globalisterna" för att gripa makten. Att det är ett medvetet skapat virus för att utrota delar av mänskligheten. Att det hela skapats av "Vaccinationsivrarna" för att påtvinga oss nya vaccinationer. Twittertroll och andra debattörer och pestspridare i den Sverigedumokratiska svansen lägger naturligtvis skulden på invandringen samtidigt som man gläds åt att "icke-svenskar" drabbas.

Ligger i hängmattab
Men, jag blir så deprimerad när jag läser all denna dumhet att jag tycker inte att dom är värda någon mer uppmärksamhet. Dessutom är ju faktiskt Sverigedumokraterna, Jimmie Åkesson och resten i den svansen ganska tysta just nu. Sedan Jimmie Åkesson gjort bort sig med sina Turkieteskapader så har han ju hållit sig i skymundan för att slicka sina sår.

Nä, vi tar något positivt.

De fyra partierna bakom den s.k. Januariöverenskommelsen har bestämt sig för en rejäl reform av Arbetslöshetskassan. Det ska bli bättre villkor och lättare att kvalificera sig. Intresset för att gå med i A-kassan har ökat rejält. Och det är positivt att man förbättrar villkoren och gör det enklare att kvalificera sig till A-kassa. Däremot tycker jag inte att den som tidigare valt att stå utanför när man inte tyckt att det behövs inte ska "subventioneras" när hen nu väljer att gå med när det behövs. Till och med moderaternas f.d. Livetsordare Elisabeth Svantesson var tydligen positiv. Detta trots det debattinlägg jag nyligen berättade om från Moderaternas uppdragsgivare, Timbro, som varnade för att bättre A-kassa skulle öka arbetslösheten. Näringslivets lobbyingorgan Timbro är ju övertygade om att arbetslösa och sjuka i själva verket bara är lata.

Det är bra att A-kassan förbättras. Låt inte detta bara vara en tillfällig lösning. Låt det vara en stadigvarande reform. Se sedan också till att Arbetsförmedlingen restaureras och byggs upp igen så att dom kan sköta sitt jobb. Se till att dom finns i hela landet igen och kan ge service till arbetslösa. Omedelbart!

Lita ALDRIG på en utredning gjord av Timbro!

Inga kommentarer: