onsdag 4 mars 2020

Funderingar

» Det är fullt

När jag trodde att rekordet i pajaserier hade blivit slaget så ser jag att Jimmie Åkesson överträffar sig själv. Jag läser nämligen att pajasen Jimmie Åkesson har tagit flyget ner till gränsen mellan Grekland och Turkiet för att där dela ut flygblad till flyktingar som försöker ta sig till Grekland för att sedan försöka ta sig vidare längre upp i Europa.

- "Sweden is full. Don't come to us! We can't give you more money or provide any housing. Sorry about this message."

Jag tycker att det är dåligt föreberett eftersom han inte sett till att få flygbladet översatt till arabiska. För det är väl för arabisktalande som Sverige är fullt? Jag såg för någon dag sedan lite siffror från SCB:s statistik över befolkningsutvecklingen. Enligt denna så bodde det vid årsskiftet i Sverige 10.327.589 personer. Det är en ökning med 986.907 personer på 10 år sedan nyårsaftonen 2009. Det är fullt!

Förra året ökade befolkningen med 97.404 personer. Det är något lägre än snittet för de sista tio åren, som var 98.691. Högst var ökningen 2016 med 144.136. Alltså egentligen inga exceptionella skillnader. Att det ökade förra året beror både på att fler invandrade än utvandrade och på att fler föddes än dog. Totalt invandrade 115.805 personer till Sverige. En minskning med 13% från året innan. Den allra största invandringsgruppen är svenskar! Alltså personer som är födda i Sverige och som utvandrat men nu återvänder till Sverige. Jag undrar om Jimmie tänker ställa sig på Arlanda och dela ut flygblad på svenska och berätta att Sverige är fullt?

Sverigedumokrater

Läs mer:
Åkesson vid gränsen: Kom inte till Sverige. - Expressen
Jimmie Åkesson (SD) delar ut flygblad vid grekisk-turkiska gränsen. - Aftonbladet
En miljon fler under det senaste decenniet. - SCB

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Det finns en hel del som reagerat på att Jimmie Åkesson hävdar att han representerar "Svenska Folket" med sin tramsiga demonstration. https://www.hd.se/2020-03-05/akesson-polisanmalningarna-ar-oseriosa