torsdag 19 mars 2020

En torsdag i mars

» Djupa funderingar och joggning

Jag har ju redan tidigare konstaterat att i Coronasmittans spår sprider sig egoismen. Det mest komiska beviset på detta är väl den våldsamma hamstringen av toapapper. Ett fenomen som tydligen inte ens är typiskt svenskt. Folk har släpat hem kundvagnar och bilar fyllda med toapappersrullar. I många hem finns nu toapapper så att det räcker till nästa år. Jag kan inget annat än ruska på huvudet.

Utropstecken
Ett annat exempel på egoismen ser jag när jag läser om personer som exempelvis hamstrat viktig skyddsutrustning och sedan säljer denna för ockerpriser. Ett sådant exempel är William Hahne som lyckats komma över ett parti skyddsmasker. Han säljer nu dessa på nätet för 249 kronor per styck. Liknande skyddsmasker kan köpas på Jula för 149 kronor - för en förpackning med 10! Jag hoppas att ingen nappar på William Hahnes ockererbjudande så kan han sitta där med sina skyddsmasker och så blev det ingen god investering.

Om ni inte vet vem William Hahne är så är han vice ordförande för Alternativ för Sverige. Vet ni inte ens vad det är? Jo, det är i det här "politiska partiet" som man försöker samla besvikna sverigedumokrater som tycker att SD blivit för mjäkiga i sina försök att göra sig rumsrena för Moderaterna och Kristdemokraterna.

Har ni förresten funderat över det faktum att de debattörer som är ivrigast i sin kritik av Regeringen, Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten och Knugen och istället kräver mycket kraftfullare inskränkningar och åtgärder är debattörer som i vanliga fall klagar på Förbudssverige, statlig inblandning och i övrigt kräver mer individuell frihet och ökat personligt ansvar? Har dom svårt för att bestämma sig? I går läste ju även Knugen upp sitt förberedda tal som gick helt i enlighet med vad Folkhälsomyndigheten än så länge har rekommenderat och som sedan Regeringen har följt deras råd.

I Sverige har ju politikerna följt experternas råd i motsats till i många andra länder där politikerna av någon anledning velat slå till hårdare än vad experterna rekommenderat. I Danmark avrådde ju t.ex. Sundhedsstyrelsen från att i panik helt plötsligt stänga gränserna. Men politikerna lyssnade inte på experterna utan slog till för att visa handlingskraft. Vi ska nog vara glada för att vi i Sverige har väldigt lite av ministerstyre.

Själv har jag ägnat en del av förmiddagen åt en längre joggingrunda uppe på Söderåsen, ca 12,5 km. Vi har här i Skåne haft strålande solsken i dag och det gladde mig att se hur många som var ute och njöt av våren med en skogspromenad. Många över 70 år som inte har lytt uppmaningarna att hålla sig inomhus i isolering. Jag tror faktiskt att dom alla mår bättre av en skogspromenad än att sitta instängd i en lägenhet framför TV:n. SÅ trångt var det inte uppe i skogen att vi riskerade att smitta varandra! Läget är annorlunda här ute i Landsorten som stockholmarna så gärna kallar allt utanför Tullarna. Här trängs vi inte utan det är plats för oss alla. Det är inte "fullt", hur mycket än Jimmie Åkesson försöker hävda detta.

Källor:
AfS-toppen William Hahne säljer skyddsmasker – för 249 kronor styck. - Dagens ETC

Inga kommentarer: