fredag 27 mars 2020

Skäms!

» Girighetens vidriga tryne

I Coronasmittans spår presenteras det ena stödpaketet efter det andra för att stötta svenska företag, stora som små, för att dom ska överleva krisen och jobben ska räddas. Det är många hundratals miljarder till slut som de svenska skattebetalarna på olika sätt kommer att bidra med för att stötta upp det svenska näringslivet.

Girighet
Då håller jätten ABB bolagsstämma och beslutar sig för att dela ut närmare 18 miljarder kronor till företagets aktieägare i aktieutdelning. 99,8% av de röstande på bolagsstämman röstade för att plocka ut pengarna ur företaget till aktieägarna. De största aktieägarna är Wallenbergs Investor som äger 12% och Christer Gardells Cevian Capital som äger nästan 6%.

Medan skattebetalarna stöttar upp näringslivet med sina skattepengar plockar ägarna ut mångmiljardbelopp ur företagen. Tror ni att dom skäms? Jag tror inte det. Dom gnuggar händerna av förtjusning över att skattebetalarna tar över problemen så att dom kan få sina miljoner tryggade.

ABB är inte ensamma. Samtidigt trillar också bonusarna ut till cheferna och bolagsstyrelserna får sina arvoden höjda. Men skattebetalarna ska bekosta problemen förorsakade av Coronasmittan.

SKÄMS! Det är skrämmande att se denna vidriga girighet visa sitt tryne. SKÄMS!

Jag föreslår att när Coronasmittan är över höjs kapitalskatterna och företagsskatterna rejält så att vi andra skattebetalarna får tillbaka våra pengar.

Lästips:
ABB klubbar jätteutdelning mitt i viruskrisen. - Aftonbladet
ABB:s miljardutdelning upprör finansministern. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Coronakrisen rör inte direktörerna. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Investor omprövar utdelning. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Coronakrisen rör inte direktörerna. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: