fredag 9 februari 2024

Vintercyklingens dag

» V upp och SD ner.

Dags för lite frossande i väljarundersökningar igen. Idag tar vi SVT:s undersökning som Verian gjort för februari 2024. Det är egentligen bara två partier som har någon egentlig förändring. Det handlar om en uppgång för Vänsterpartiet och ett tapp för Sverigedemokraterna. Så visst finns det anledning att känna ett visst mått av tillfredsställelse. Så här ser det ut med en jämförelse med förra månaden inom parentesen:

Socialdemokraterna 35,7% (-0,2)
Sverigedemokraterna 21,4% (-1,1)
Moderaterna 17,5% (+0,3)
Vänsterpartiet 7,8% (+0,8)
Miljöpartiet 4,5% (-0,2)
Centerpartiet 4,3% (+0,3)
Kristdemokraterna 3,6% (-0,2)
Liberalerna 3,4% (+0,1)

Vad kan vi då utläsa för trevligheter av dessa siffror? De fyra Rödgröna partierna i opposition skrapar tillsammans ihop 52,3% medan de fyra partierna i den Brunblå sörja som säger sig styra vårt land skrapar ihop 45,9%. Lägg till att Miljöpartiet och Centerpartiet i varje fall ligger över 4%-spärren medan Liberalerna och Kristdemokraterna fortsätter att parkera under samma 4%-spärr.

De fyra traditionella gamla Borgerliga partierna samlar ihop sammanlagd 28,8%. Den svenska högern är alltså totalberoende av att extremhögerparti med nasserötter. Sverigedemokraternas försprång över Moderaterna är större än ett helt Liberalerna eller ett helt Kristdemokraterna.

Uffe lilla, hur ska du reda ut det här?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stoppa okynnet.

Näringslivet har tydligen klagat på att man utsätts för en uppsjö av okynnesanmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden. Det är uppenbarligen så att seriösa företagare får sin affärsverksamhet försvårad eftersom kunder anmäler dom till ARN i tid och otid. Kunderna bara klagar och gnäller och är aldrig nöjda. Så kan vi ju verkligen inte ha det!

Regeringen (ni vet den där Brunblå sörjan som styr vårt land) har därför ställt upp till företagens skydd. Nu ska det införas en avgift på 150 kronor som den kund som är missnöjd ska betala till Allmänna Reklamationsnämnden för att dom ska ta upp vårt klagomål. I korthet, om du köper en vara för 148 kronor som visar sig vara helt värdelös och en ren bluff men företaget vägrar göra en rättelse så ska du betala 150 kronor till Allmänna Reklamationsnämnden för att dom ska ta upp ditt klagomål.

Bra tänkt Uffe med vänner. Det är skönt med en regering som har handlingskraft och tar i med hårdhandskarna mot kverulerande konsumenter och skyddar företagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra Sven! Keep up!