söndag 18 februari 2024

Bilen som leksak

» Väx upp!

Tydligen pågår Svenska rallyt i skogarna uppe i Västerbotten runt Umeå. Ett eldorado för alla som ser bilen som den ultimata leksaken. Men, jag ser att en hel del förare haft lite svårt för att skilja på tävlingssträckor (som är avlysta för vanlig trafik och där vanliga trafikregler inte gäller) och på transportsträckorna däremellan (där man kör bland andra trafikanter och vanliga trafikregler gäller).

Efter klagomål från allmänheten över bilar som körde som idioter så satte polisen upp trafikkontroller. Resultat? 17 rallyförare fick trafikböter och tre förare fick sina körkort indragna! Låt mig säga att det tyder på ytterst dåligt omdöme! Bilen är INTE en leksak!

Det är dags för en del bilister att växa upp
Det kan ge anledning att fundera mer över alla dessa idioter som tror att bilen är en leksak och inte något man förflyttar sig med. Hur som helst så verkar i varje fall inte bensinpriset var för högt när man ser (och hör...) hur en del kör. För en viss grupp bilister verkar det bara finnas ett läge för gaspedalen - i botten. Jag kan studera dessa idioter regelbundet när jag är i Helsingborg och kan se hur en del kör mellan trafikljusen på Järnvägsgatan / Drottninggatan. Så fort trafikljusen visar grönt är det gasen i botten som gäller så att de stackare som går eller cyklar utefter gatorna får hörselskador. Tyvärr kommer dom ju inte fortare fram för detta eftersom det ju är rött vid nästa trafikljus också. Och så upprepas det hela med gasen i botten när det visar grönt igen.

Det verkar vissa dagar som om det finns en grupp bilister som njuter av att bara köra fram och tillbaka för att visa upp sina fina bilar och låta uttråkade åskådare se (och höra...) deras leksak. Om man lägger till MC-knuttarna som monterat bort ljuddämparen och som har samma körbeteende så undrar man över mänsklighetens intelligens.

Jag har samma bekymmer här i Åstorp där jag bor. Även här är det Järnvägsgatan som går där jag bor. När bilisterna har passerat det fartgupp som är placerat vid kyrkan så är det gasen i botten som gäller. Man kan nästan höra hur det säger slurp i bensintanken. Men det ljudet överröstas naturligtvis av motorvrålet. Att väckas klockan 03.17 av att någon idiot med specialpreparerad ljuddämpare trycker gasen i botten får mig som sagt att undra över mänsklighetens intelligens.

Det är faktiskt dags för dessa barnrumpor i sina BMW och Audi med tonade rutor att växa upp! Bilen är ingen leksak! Det finns verkligen anledning att höja priset på drivmedlet!

Läs:
Polisen tog körkort av tre rallyförare. - SVT Norrbotten
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: