torsdag 8 februari 2024

*Älska din granne

» Det gäller att vinna propagandakriget.

Gazakriget, eller ska vi kalla det kriget mellan Israel och Palestina, eller ska vi kalla det något annat? Hur som helst så visar utvecklingen hur viktigt det är att vinna propagandakriget. Utspelen från båda parter handlar i mångt och mycket om att utpeka motståndaren som så grym och hemsk som möjligt. Vi kan se detta hela tiden på utspel och spridande av nyheter om hur hemsk motståndaren är.

För några dagar pekade Israel ut FN:s biståndsorganisation UNRWA som mer eller mindre infiltrerat av Hamassympatisörer och Hamasterrorister. Omedelbart reagerade ett antal länder (däribland Sverige) på detta och drog in biståndet till UNRWA. Den organisation som står för det mesta biståndet i Gaza. En hungerkatastrof på gång som ytterligare förvärrades! Nu ser jag att den brittiska TV-kanalen Channel 4 har granskat de "bevis" som Israel lagt fram och kommit fram till att dessa s.k. "bevis" inte bevisar någonting! Det ska bli spännande att se hur länge Sverige (och andra länder) kommer att lyda Israel i dess kampanj för att svälta ut palestinierna så att dom lämnar Gaza - de som överlever alltså.

Är det fler än jag som är förundrad över "skandalen" med paret från Iran (som påstod sig vara från Afghanistan) som avslöjades ha haft planer på att mörda några judar i Sverige på uppdrag av regimen i Iran? Hur kommer det sig att "skandalen" briserat just nu? Om jag förstått det rätt så avslöjades deras planer redan 2021 och båda utvisades till Iran 2022. Det är alltså en två år gammal händelse. Visst är det underligt att "skandalen" briserar just nu? Det känns nästan som en genomtänkt läcka?

Antisemitism och hat mot judar är ett stort problem. Det finns i samhället glödande hela tiden. Och det har blossat upp rejält nu där stora grupper lägger skulden på judar som grupp för den terror mot palestinier som staten Israel just nu utför. Ett skuldbeläggande som är lika felaktigt och vidrigt som de som lägger skulden för Hamas (och andra terroristgrupper) på alla palestinier och muslimer som grupp. Båda delar är lika vidrigt och lika fel.

När Jimmie Åkesson reser till Israel för att visa stöd för staten Israel så handlar det inte till fem öre om något avståndstagande från den antisemitism som gror i hela SD:s rotsystem. Det handlar bara om ännu ett exempel på den islamofobi och allmänt hat mot muslimer som grupp som gror helt öppet inom Sverigedemokraterna.

Det finns en enorm rädsla bland stora grupper (och inom styrande grupper) i västvärlden för att bli beskyllda för antisemitism. Detta får till effekt att man är livrädda för att kritisera vad staten Israel gör. Det handlar också om ett dåligt samvete (helt berättigat) för den antisemitism som funnits i vårt samhälle under århundraden. Ett hat mot judar som troligtvis bottnar i att kyrkan en gång i tiden lagt skulden för vad som hände med Jesus på judar som grupp. Denna antisemitism har funnits i vårt samhälle sedan dess. Mer eller mindre öppet och mer eller mindre aktivt.

Nazismens metodiska försök att utrota judar handlade inte specifikt om judar. Det handlade om allt som inte var renrasigt ariskt. Precis som det fanns förintelseläger för judar i Tyskland så fanns det sådana för romer. Eller speciella avdelningar för romer i andra förintelseläger. Det tog dock många årtionden innan Tyskland erkände de systematiska morden på romer. Den 2 augusti är det den officiell minnesdagen i EU för folkmordet på romer under Förintelsen. Denna går förbi med ganska mycket tystnad. Att man valt den 2 augusti beror på att den 2 augusti 1944 hade SS-ledningen i koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau bestämt att den romska avdelningen skulle likvideras. Natten mellan den 2 och 3 augusti fördes de sista cirka 4.300 romerna till gaskammare nummer 5 och mördades. Den romska avdelningen hade därmed upphört att existera. Antiziganismen lever också vidare i vårt samhälle - tyvärr. Det handlade om Folkmord.

Amnesty kräver att den Internationella Brottmålsdomstolen ska ta upp frågan om krigsbrott från Israels sida på Västbanken. Antalet döda palestinier på ockuperade Västbanken efter våld från israeliska soldater eller militanta bosättare har ökat kraftigt sedan det senaste Gazakriget bröt ut.

När vi talar om den gisslan som Hamas tog vid sin terrorattack mot Israel så ska vi inte glömma alla de palestinier som sitter fängslade i Israel utan varken rättegång eller att det framförts några åtal. Flera palestinska journalister som gripits av Israel i Gaza har bara försvunnit. Ingen vet var dom befinner sig. Alla dessa är också en form av "gisslan" som hålls frihetsberövade utan giltig anledning.

I USA har man blivit allt mer kritiska mot den israeliska taktiken. Man tycker helt enkelt att Israel går alldeles för långt i sin "hämnd" mot palestinierna. Om syftet är att "utrota" Hamas så är taktiken totalt fel. Ju fler övergrepp, ju mer palestinier i Gaza lider pga de israeliska angreppen, desto större blir stödet för våldsamma terrorgrupper som Hamas bland befolkningen. USA har infört sanktioner mot bosättare på Västbanken. Bosättningarna är enligt internationella lagar illegala. USA har insett att de extrema bosättarna gör en fredlig lösning helt omöjlig. Man har därför infört sanktioner mot dessa. Men några sådana beslut har inte fattats i Sverige som annars oftast lyder vad USA gör. I EU har man diskuterat liknande sanktioner, men man kan inte komma överens. Rädsla för att bli beskyllda för antisemitism?

Att journalister försvinner eller dödas i Gaza handlar om just det som jag började med. Det gäller att vinna propagandakriget och visa upp motståndaren som så grym och hemsk som möjligt. Det är därför journalister visas runt i Israel för att visa upp hur hemska Hamas är samtidigt som man försöker förhindra all form av nyhetsförmedling från Gaza. När vi läser och ser nyhetsrapporter från krig gäller det att vara mycket kritisk. Båda parter ljuger friskt.

Älska din granne

Läs:
Granskare fann inga belägg för anklagelser mot Unrwa. - Tidningen Syre
Granskning: Saknas bevis för Israels FN-anklagelser. - Aftonbladet
Amnestys krav: Utred krigsbrott på Västbanken. - Expressen
Övervåld i Gaza är inte folkmord. - Per Wästberg i Svenska Dagbladet
Åkesson: Inte vanliga svenskar som demonstrerar mot Israel. - Dagens ETC
EU-strid om sanktioner mot bosättare. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Äntligen.

Visst kan vi kalla det hela för väl använda pengar, eller hur? Jag ser att Marabou har ägnat två år att komma fram till en ny design på sina chokladkakor.

- "Designen är trogen Marabous svenska arv och historia samtidigt som den blir mer färgglad och distinkt."

Det är ju tråkigt för Marabou att ägaren sedan 1993, amerikanska Mondelez International, tillhör de mer giriga som bland annat behållit sin verksamhet i Ryssland. Den bojkotten drabbas ju även Marabou av.

Min mamma växte under en del av sitt liv upp i Sundbyberg där Maraboufabriken tidigare fanns. Hon brukade berätta att det luktade gott från choklad i Sundbyberg. Sedan hamnade hon en period i Helsingborg och där var det doften från Zoégas kafferosteri som präglade doften. Det luktade också gott. Jag håller med om detta. Jag tycker inte om att dricka kaffe, men doften från Zoégas när man passerar och det doftar är ljuvlig. Men, berättade mamma, sedan hamnade hon här i Åstorp. Och den mest karakteristiska doften här var den från svingödsel. Jag kan berätta att det luktar INTE gott när bönderna spred ut svingödsel på åkrarna. Idag är det lyckligtvis inget större problem. Dels är det nog mindre svingödsel som sprids ut och dels måste dom numera plöja ner det hela omedelbart.

Men vi kan väl ta en chokladkaka? Oberoende av om man ändrar designen på förpackningen! Min favorit är Frukt och mandel!

Läs:
Marabous chokladkakor får ny design efter två års arbete. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Sölvesborg är lite av ett sverigedemokratiskt fäste. Kanske handlar det om något form av stolthet över bygdens ättling - Jimmie Åkesson. Inte för att jag kan förstå det, men kanske är det så? Situationen i Sölvesborg tyckte jag till lite om i söndags. Jag berättade då om Jimmies gamla sambo Louise Erixon's förtvivlan när hon förlorade Makten och Kommunalrådsposten efter valet 2022 när Moderaterna valde att dumpa SD och inleda samarbete med Socialdemokraterna istället. Det gick så långt att SD i Sölvesborg startade en namninsamling för att kräva en folkomröstning. En folkomröstning som blev ett misslyckande för SD i Sölvesborg. Deras stöd var tydligen inte så stort som Louise Erixon trodde. När kommunen hade gått igenom namnlistorna så fanns det helt enkelt inte tillräckligt många godkända namn kvar. Louise Erixon hade själv skrivit på tre gånger för att få ihop tillräckligt med namn. Då blev det istället bråk mellan SD (och deras marionetter i KD) och tjänstemännen som granskat listorna som beskylldes för att ha varit för nitiska. Senast har en kommunrevisor (som råkar vara Jimmie Åkessons svärfar...) blivit polisanmäld för förtal av kommunens ekonomichef.

Färdiga åsikter - helt gratis
Nu vill jag dock utse en annan av SD:s kommunpolitiker i Sölvesborg till Dagens Sverigedumokrat. På Facebook tycker han tydligen att "Löfvenregeringarna borde arkebuseras på närmaste torg" och han tycker att "betraktas dessa regeringar som landsförrädare, vilket i krigstid = dödsstraff". Och han fortsätter med "politiker, som har bedrivit en annan politik än den som SD företräder borde avrättas!"

Visst är det spännande partikamrater Jimmie Åkesson har hemma i Sölvesborg. Jag tycker att Peter Thyrén förtjänar titeln Dagens Sverigedumokrat.

Läs:
Insändare: SD-politiker gillade inlägg om arkebusering. - Sydöstran insändare
Insändare: De raserar Sölvesborgs varumärke. - Sydöstran insändare
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Moderutt.

Jag kan inte annat än att passa på att även utse en Dagens Moderutt idag. Den som föräras hederstiteln får bli Moderaternas ordförande i Västra Götaland Johan Abrahamsson som tydligen inte kan hålla fingrarna i styr när han är ute på sociala medier. Han har där delat vidare material och bilder som troligen de flesta skulle benämna rasistiskt, homofobt och allmänt sexistiskt. Först tyckte han att det bara var "vanlig buskishumor". Men nu låter det istället: - "Jag förstår att skämten är olämpliga."

DET är en insikt man ska komma fram till själv och inte sprida vidare! Det ska inte krävas att man få order uppifrån!

Läs:
Toppmoderat delade sexistiska bilder: Står för det. - Expressen
M-toppens chatthån: Mina springpojkar. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sosse.

När jag nu ändå är igång med hederstitlar så kan jag inte annat än passa på att utse Dagens Sosse också. Fast det är tveksamt hur mycket sosse Jan Emanuel är egentligen. Jag tycker mig ha sett att han inte ens röstade på socialdemokraterna. Men, att kalla sig "Sosse" är en perfekt metod för honom att få publicitet. Media älskar ju att skriva om hans olika utspel mest eftersom dom kommer från någon som kallar sig "Sosse". Hade han varit någon vem som helst så hade han inte alls fått samma publicitet för sin korkade utspel. På så sätt kan han t.ex. sälja fler böcker.

Att jag tänker på honom just idag beror på att jag råkade läsa om honom i Kvällpesten där han kan skryta med sin nya fina specialutrustade Audi som han precis köpt. Och då lyckas han göra ett av sina "politiska utspel". Han gillar inte att Socialdemokraterna är på väg att eventuellt kunna börja driva ett krav på arbetstidsförkortning. Det gillar inte Jan Emanuel som snarast tror att svenska folket vill jobba fler timmar. Han verkar tro att vi vill jobba tio timmar om dagen istället.

Det är dags att växa upp Jan Emanuel! Men du kan väl glädja dig åt utmärkelsen Dagens Sosse i varje fall.

Här visar Jan Emanuel upp sin nya «rånarbil». - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: