tisdag 20 februari 2024

Uffe, Donald och Gunilla

» Uffe åker utomlands.

Jag har ju lite då och då haft roligt åt vår utrikesminister Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor. Det är nästan så att det varannan dag kommer något besked i den svenska NATO-processen som får Tobias att känna positiva vibrationer. Sedan någon dag senare så sprids det något rykte som kan innebära ännu en försening. Och stackars Tobias Billströms mungipor trillar ner igen!

Det är nästan så att man börjar bli uttråkad över alla rykten och besked och motsägande besked. Nu har i varje fall Mr Erdogan of Turkey tvingats krypa till korset till slut. Så nu återstår bara den där Orbán i Budapest för NATO-ledningen och USA att göra klart för att nu får det vara slut med trilskande och dumheter. Senaste budet är att Ulf Kristersson nu ska åka till Budapest och krypa lite på knäna inför Orbán och lova ännu fler Gripenplan att låna billigt. Sedan kan nog Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor till slut få sluta i ett övre läge.

Faktum är att NATO behöver Sverige! Mycket mer än Sverige behöver NATO. För det gör vi inte alls. Men, NATO behöver Sverige!

Lycka till Uffe. Det kan bli trevligt i Budapest. Sätt på knäskydden så du inte skadar dom när du kryper inför Orbán!

Läs:
Ungersk media erfar: Sverige och Ungern överens om försvarspaket. - SVT
Ulf Kristersson reser till Ungern på fredag. - SVT
Kristersson till Budapest på fredag. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bidragsmissbruk.

Det finns goda nyheter
Tittar ni på uttagningen till Eurovisionsschlagerfestivalen? Jag gör det inte! Det känns som om det mest har blivit ett utdraget långt spektakeljippo. Jag tycker inte att det känns seriöst helt enkelt!

Men, man kan ju inte undvika rapporteringen i tidningar osv. Hur som helst känner jag glädje över att man i ökad omfattning gör utmätning av brottslingars lyxprylar för att betala deras skulder. Skulder som dom håller sig undan från att betala. I det här fallet var det den s.k. artisten Gunilla Persson som är skyldig oss skattebetalare 630.000 från bidrag hon lyckats lura till sig genom folkbokföringsfiffel. Hon har helt enkelt stuckit utomlands men fuskat och fortsatt att få bidrag från Försäkringskassan. Genom att sedan hålla sig undan i utlandet så har Kronofogden inte kunnat komma åt och driva in slantarna.

Men nu har hon dykt upp i Sverige och visat upp värdesaker för 100.000-tals kronor. Alltså gjorde Kronofogdemyndigheten ett litet besök! Bra gjort! Har du skulder ska du betala dom och inte smita utomlands för att komma undan.

Läs:
Kronofogden slog till mot Gunilla Persson. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Veckans citat.

Jag ser att Donald Trump uttalat sig med anledning av den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs död. Och detta utan att ens nämna sin kompis Vladimir Putins namn. Istället gjorde tydligen Donald Trump en jämförelse och gjorde liknelser mellan hur Aleksej Navalnyjs behandlats i Ryssland och hur han själv behandlas i USA av rättsväsendet där. Så här sade han:

- "Radikala vänsterpolitiker, åklagare och domare som leder in oss på förödelsens väg."

Visst känner vi alla en stark längtan fram till den dag då vårt avtal med amerikansk militär som ger fritt fram i Sverige för dessa och att Donald Trump väljs till president i USA och högsta befäl över dessa militärer.

Själv känner jag en viss oro i magen när jag tänker på detta!

Läs:
Trump bryter tystnaden om Navalnyj – nämner inte Putin. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: