tisdag 27 februari 2024

Min tro på mänskligheten

» Dagens citat.

- "Vi vill att båda folken ska leva i fred, och att Israel ska förstå att palestinier är människor med rätt att leva i sitt hemland med samma rättigheter som andra."

Sagt av den jordanska ministern Muhannad Al Mubaidin i en intervju med anledning av att protesterna i Jordanien ökar mot att den jordanska regeringen upprätthåller de goda förbindelserna med Israel och bland annat stödjer det israeliska kriget genom att köpa stora mängder gas från Israel.

Det är dags för världen (och där inbegriper jag både Sverige och USA) att inse att staten Israel har INTE rätt att göra som dom vill mot det palestinska folket. Detta oberoende av antisemitism runt om i världen och militanta palestinska gruppers terrorattacker mot Israel. Staten Israel är en demokrati som är medlem av FN. Då är man också skyldiga att följa FN:s resolutioner. FN har fastslagit att staten Israel har rätt att existera. Men FN har också fastslagit att det ska skapas en palestinsk stat bestående av Västbanken, Gaza och östra Jerusalem. Det betyder att staten Israel ska dra sig tillbaka från dessa områdena och överlämna dem till ett palestinskt styre. NU!

Vi kan notera att den form av palestinsk regering som finns på Västbanken och som har visst självstyre på begränsade områden (påminner om en form av apartheid...) har avgått. Man gör detta i protest mot det israeliska agerandet på Gazaremsan och på Västbanken.

Jag upprepar än en gång citatet. Och uppmanar den svenska regeringen att instämma i yttrandet. Och att handla därefter och inte fortsätta att vara så förbaskat fega och rädda för att bli beskyllda för antisemitism. Det är INTE antisemitism att kritisera staten Israels agerande.

Färdiga åsikter - helt gratis
- "Vi vill att båda folken ska leva i fred, och att Israel ska förstå att palestinier är människor med rätt att leva i sitt hemland med samma rättigheter som andra."

Staten Israel bedriver folkmord i Gaza med syfte att i så stor utsträckning som möjligt tömma Gaza på palestinier. Det är en skam att världen låter det ske. FN: Israel blockerar hjälp till Gaza.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En lyckad bevisning.

Jag läser att en 84-årig österrikare (med tydliga högerextrema kopplingar) nu släppts fri från fängelse i Afghanistan. Han har suttit där i nio månader anklagad för spioneri. Varför åker en 84-årig högerextremist till Afghanistan? Jo, han ville med sin resa bevisa att Afghanistan var ett säkert land att resa till. Han ville bevisa att det var bara att skicka hem alla flyktingar som kommer från Afghanistan. Dom hotas inte av något där, Afghanistan är helt säkert. Han hann skriva en artikel med rubriken "Semester med talibaner" för en högerextrem tidskrift innan han greps. Han har nu alltså tillbringat nio månader i ett afghanskt fängelse. Hoppas att det blev en trevlig upplevelse och att han lärde sig något!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Tror ni dom skäms?

Jag läser att TV4:s Kalla Fakta gjort en granskning av uppfödningen och marknadsföringen av s.k. kamphundar. Man har under falsk identitet ringt runt till uppfödare och säljare av kamphundar. Man har berättat att man har kriminella kopplingar och behöver en hund som kan avskräcka. Av de 30 olika försäljare som kontaktats hade 19 inga alls bekymmer med det. 8 av dessa var medlemmar i svenska Kennelklubben? Några citat från försäljarna:

- "Alltså är du flockledaren, de går i döden för dig."
- "Andra hundar biter ju i benen, den här hoppar ju upp i halsen och högt upp alltså."

Jag blir allt mer övertygad om att ett förbud är det riktiga! Och besviken på Svenska Kennelklubben!

Läs:
Så marknadsför säljare kamphund: Dödsmaskiner. - Aftonbladet
Kalla fakta: Kamphund säljes - TV4 Play.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: