lördag 10 februari 2024

Funderingar

» Krafttag mot brottsligheten.

Jag ser att vår moderata justitieminister Gunnar Dömmer, enligt elaka rykten, fått inspiration av förslaget om att ta ut en avgift för anmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden. Man förbereder därför på justitiedepartementet att ta i med krafttag för att få ner antalet anmälda brott. Genom att kräva en avgift på 500 kronor för varje polisanmälan räknar man med att kraftigt minska alla okynnesanmälningar och radikalt förbättra statistiken.

Tanken är att 250 kronor av avgiften ska gå till Polisen för deras administrationskostnader. Resterande 250 kronor tillfaller statskassan efter krav från finansminister Elisabeth Svantesson. När det är Polisen själva som gör upp en polisanmälan så är avgiften bara 250 kronor som tillfaller Polisen för deras administrationskostnader. Den som döms för brott efter en sådan polisanmälan ska betala en avgift på 1000 kronor. 500 kronor betalas då tillbaka till den som gjort en anmälan som kompensation, 250 kronor ska gå till Polisen för deras administrativa omkostnader medan statskassan efter krav från finansminister Elisabeth Svantesson även nu får 250 kronor för deras administrativa kostnader att administrera avgifterna.

Justitieminister Gunnar Dömmer räknar på det här sättet med att få ner antalet anmälda brott från allmänheten med 50% och detta skulle innebära en radikal sänkning av brottsligheten i landet - i varje fall enligt statistiken. Bland annat räknar man med att antalet anmälda bedrägerier och t.ex. cykelstölder kommer att radikalt minska eftersom det ofta är svårt att hitta den skyldige och då kommer den som utsatts att tänka sig för innan man gör en formell anmälan.

Läs:
Bjuv är inbrottstätast i Skåne – eller? - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Är SD:s Richard Jomshof en SD-nazist?

Så där apropå okynnespolisanmälningar så ser jag att det socialdemokratiska kommunalrådet Birgit Birgersson Brot i Sölvesborg blivit polisanmäld av sverigedemokraten Richard Jomshof (ni vet han som gjort till sin livsuppgift att sprida att han hatar muslimer).

- "Återigen står SD-nazisten bland regeringsföreträdare och ser nöjd ut. Tro tusan det, de är nöjda med att Sverige går mot ett ännu mer rasistiskt samhälle."

Så skrev Birgit Birgersson Brot på Facebook när hon kommenterade ännu en av dessa presskonferenser som den Brunblå regeringssörjan håller tillsammans med representanter för deras överordnade inom Sverigedemokraterna. I det här fallet handlade det om de s.k. visitationszonerna. Det där som ska ge polisen rätt att visitera vem som helst (inklusive barn) baserat på hur dom är klädda, ursprung eller hur fort dom går osv. Inte för att dom är misstänkta för brott (då får dom redan visitera dom) utan bara för att man tycker det kan vara givande baserat på hur dom ser ut.

Hur som helst tyckte tydligen inte Richard Jomshof att det var kul att bli kallad SD-nazist (jag som trodde han tog det som en komplimang) så han har tydligen polisanmält Birgit Birgersson Brot. Nu tänker jag inte upprepa Birgit Birgersson Brots intelligenta beskrivning eftersom jag inte tycker det är kul att själv bli polisanmäld. Men vi kan väl uttrycka det på så sätt att jag inte tänker söka upp Birgit Birgersson Brot och be henne ändra sin så talande beskrivning!

Läs:
Kallar Jomshof för «SD-nazisten» – nu blir S-toppen polisanmäld: Inte oväntat. -
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Kung Charles.

Jag höll på att skriva Prins Charles, men det är ju numera Kung Charles. Hur som helst så får vi ju nu regelbundna rapporter om hälsotillståndet för Prin... f'låt Kung Charles som ju drabbats av cancer. En vidrig sjukdom som kräver alldeles för många liv. När nu en så viktig person som Prin... f'låt Kung Charles drabbats så måste det ju naturligtvis bli stora tidningsrubriker. Vi får hoppas att det går bra.

Grenadas flagga
Hur som helst så ser jag att han gjort ett första uttalande efter att hans cancerdiagnos offentliggjorts. Den handlade om den gamla brittiska kolonin Grenada. En ö i Västindien som upptäcktes av Christofer Columbus 1498. Dvs det var "vi" som fick veta att den fanns då. Det bodde redan människor där, karibindianer. Dom kallade ön för Camahogne och kämpade mot kolonialmakterna i mer än 100 år innan fransmännen i mitten av 1600-talet koloniserade ön. Senare blev den en brittisk kronkoloni. Öns självständighet erkändes av Storbritannien den 7 februari 1974 - alltså för 50 år sedan. Vilket alltså fick Prin... f'låt Kung Charles att göra följande uttalande.

- "De senaste fem decennierna har jag följt med den största beundran hur ni har byggt er nation och inpräntat Grenadas distinkta plats i världen, och som en grundläggande medlem av vår Samväldesfamilj."

Grenada är för övrigt en av alla de stater runt om i världen där USA anser sig ha rätt att med sin krigsmakt lägga sig i landets inre angelägenheter. I oktober 1983 invaderade den amerikanska krigsmakten Grenada för att se till att styret byttes ut. Fast det berättade inte Prin... f'låt Kung Charles något om.

Läs:
Kung Charles första uttalande – ett grattis till Grenada. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: