onsdag 14 februari 2024

Alla Hjärtans Dag

» En framgång för Maria Malmer Stenergard.

Jag ser att utvandringen från Sverige satte nytt rekord förra året. Under förra året utvandrade mer än 66.000 personer från Sverige. Så hög har utvandringen aldrig tidigare varit i modern tid. Som resultat av detta var den svenska folkökningen förra året den lägsta sedan 2001.

Maria Malmer Stenergard (SD)
Det ska påpekas att den höga siffran beror INTE på att så extremt många svenskar valde att flytta utomlands. Nä, siffran beror på att tusentals utlänningar lämnat Sverige. Till Maria Malmer Stenergards stora glädje är det så'na där hemska utlänningar som saknat uppehållstillstånd som nu återvänt till sina hemländer. Det fanns ju 100.000 sådana i Sverige enligt Maria Malmer Stenergard, som ville sätta fart på utvisningarna och avvisningarna av hemska utlänningar som inte hade rätt att vistas i Sverige utan vistades här illegalt.

Fast om vi ska vara ärliga så är det hela kanske inte den där stora framgången för Maria Malmer Stenergard som man kan tro vid ett första påseende. Ungefär hälften av dessa utvandrare visar sig vara Migrationsverket och Skatteverket som städat. 34.355 personer visar sig vara utlänningar som fortfarande var folkbokförda i Sverige, men dom var inte kvar i Sverige. Dom hade åkt hem precis som dom skulle, men dom hade inte meddelat Skatteverket och ändrat sin folkbokföring. Nu har Migrationsverket och Skatteverket städat och en tredjedel av alla dom här hemska utlänningarna som Maria Malmer Stenergard hävdade att dom vistades illegalt i Sverige som papperslösa i själva verket till stor del var t.ex. utländska studenter som efter avslutade studier hade åkt hem igen.

Sedan kan vi lägga till att siffran för 2024 kommer att bli lika hög. För Migrationsverket och Skatteverket hann bara med hälften på listan under förra året. Så lika många kommer att gallras ut i år. Även i år kommer alltså siffran över utvandrade att bli rekordstor. Vi kan väl låta Maria Malmer Stenergard glädjas åt att antalet papperslösa kraftigt minskar. Att det sedan bara handlar om statistik och inte om verkligheten behöver vi ju inte bry oss om.

Det är bra att våra myndigheter får ordning på statistiken. Människor ska vara folkbokförda där dom bor och inte stå kvar som folkbokförda på adresser där dom inte bor. Det är alldeles för många som är felaktigt folkbokförda och kan riskera att kunna plocka ut bidrag och liknande genom sådant fusk. Fråga finansminister Elisabeth Svantesson som ju har erfarenhet av sådant! Fifflet med felaktiga folkbokföringar och fusk med bidrag är ett stort problem. Som sagt prata med Elisabeth Svantesson om dom erfarenheterna. Fast lite taskigt för studentorter som Lund och Uppsala som tappar hundratals innevånare...

Läs:
Skatteverkets storstädning ger rekordstor utvandring. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det handlar om prioriteringar.

Det är väl ingen som har lyckats missa mediebevakningen av Marcus Wandts rymdfärd. Vi har fått dagliga rapporter från hans nästan 3 veckor uppe i rymden. Vi fick till och med några extra dagar för samma pris eftersom hemresan blev försenad pga vädret. Det där med försenade resor är vi ju vana vid!

Fast gratis var det inte. De svenska skattebetalarna har pungat ut med mellan 400 och 450 miljoner kronor för att Marcus Wandt skulle få följa med upp i rymden.

Det handlar om prioriteringar
- "Det är billigt."

Så kommenterar Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman rymdbiljetten. Det handlar om prioriteringar vad man ska använda våra skattepengar till. Under 2024 satsar den svenska Brunblå regeringen 90 miljoner på klimatanpassning och som sagt mer än 400 miljoner på att en svensk skulle få följa med upp i rymden. Så vad som är billigt och vad man ska prioritera kan vi fortsätta att diskutera.

För att fortsätta på temat prioriteringar så bad Naturvårdsverket om att få sitt anslag höjt med nästan 100 miljoner till 718 miljoner till 2025. Detta pga ökade krav från EU på olika åtgärder. Men, vår Brunblå sörja gjorde en annan prioritering. Naturvårdsverket får sitt anslag sänkt till 582 miljoner nästa år. Nu tvingas man varsla 10% av personalen, dvs 65 personer.

Samtidigt kan vi notera att man helt dragit in bidraget till Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Det handlar om prioriteringar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: