fredag 23 februari 2024

Mördande som fortsätter

» Palestina.

Jag ser att Netanyahu i Israel nu tydligen har förklarat hur Gaza ska styras i fortsättningen. Det är tydligen så att det är Israel som ska bestämma detta, inte palestinierna i Gaza. Gaza ska enligt Netanyahu styras av lokala palestinska ledare, och för att övervaka så att dom lyder Israels direktiv så ska Israelisk militär stanna kvar i Gaza. Påminner om situationen på Västbanken.

- "Efter krigsslutet ska den israeliska militären ha "full frihet" att verka i Gazaremsan."

Så föreslår Netanyahu.

Hamas har haft ett starkt stöd bland befolkningen i Gaza. Detta har inte varit pga att man är en terrororganisation. Det är därför att Hamas samtidigt har bedrivit ett mycket omfattande socialt arbete i Gaza. Sjukvård, infrastruktur osv har varit mycket beroende av arbete från Hamas. Samtidigt har det avslöjats att Israel i hemlighet har stöttat så att Hamas har kunnat hålla sig kvar vid kvar makten i Gaza. Detta har Israel gjort för att förhindra att det palestinska styret på ockuperade Västbanken ska få något inflytande på Gaza. Det har från Israels sida varit viktigt att hålla palestinierna splittrade så att det inte riskerar (som Israel ser det) att det skapas en Palestinsk stat på Västbanken, Gaza och Östra Jerusalem. Som ju FN:s resolution går ut på. Den stora risken är att om Israels folkmord på Gazaremsan får fortsätta och man lyckas slå ut Hamas så kommer de återstående palestinierna i ren frustration ge sitt stöd till någon som är ännu värre än Hamas.

Staten Palestina
För övrigt kan vi nu konstatera att de israeliska beskyllningarna mot UNWRA får allt mindre stöd. Bland annat uppger USA:s underrättelsetjänst att det är tveksamt om de israeliska "bevisen" räcker. Det blir allt mer uppenbart att de israeliska beskyllningarna snarast handlar om att i så hög omfattning som möjligt kollektivt bestraffa alla palestinier. Målet är att driva ut så många palestinier som möjligt ur Gaza som flyktingar till andra länder. Bland annat Sida kräver nu att det svenska stödet måste återupptas. Men den svenska regeringen domineras att fanatiska israelanhängare och muslimhatare och är oerhört rädda för att på något sätt kunna beskyllas för antisemitism. Det finns stora grupper som likställer kritik av staten Israel med antisemitism.

Därför förminskar man från den styrande Brunblå sörjan lidandet bland palestinierna efter staten Israels kollektiva hämnd på alla palestinier. Liberalernas utrikespolitiska talesperson Joar Forssell beklagar att "civila har gått bort". Andra liberaler krävde att Sverige skulle ge militärt bistånd till Israel. Från Kristdemokraterna har det krävts att den svenska ambassaden i Israel ska flyttas till Jerusalem. Ett beslut som innebär att man accepterar den israeliska ockupationen och annekterandet av Östra Jerusalem. Enligt FN:s resolution ska staden Jerusalem var tillgänglig för både judar, kristna och muslimer. Det är en "helig stad" för alla religionerna. Och staden ska delas, enligt FN:s resolution, mellan staten Israel och en palestinsk stat. Något som staten Israel struntar i!

Staten Israel är en ockupationsmakt som bedriver en form av apartheidpolitik på ockuperade Västbanken. Där det förra året inrättades rekordmånga bosättningar. Bosättningar som enligt internationella lagar är illegala och olagliga. Men det struntar staten Israel i. Och världen (inklusive Sverige) struntar i detta! Allt pga en rädsla för att riskera kunna bli beskyllda för antisemitism.

Det är dags att återuppta det humanitära biståndet till befolkningen på Gazaremsan. Det är dags att kräva ett omedelbart eld upphör. Att Israel drar tillbaka all militär från Gazaremsan. Att all gisslan omedelbart släpps fria. Att Israel drar sig tillbaka från ockuperade områden som Västbanken och Östra Jerusalem och att alla bosättningar på ockuperad mark dras bort. Att alla former av terrorhandlingar mot Israel och judar i allmänhet omedelbart upphör. Att Israel låter en palestinsk stat skapas och det är palestinierna som bestämmer över den statens utveckling.

Om nödvändigt får trupper från FN under en övergångsperiod övervaka gränsen för att kontrollera så att både Palestina och Israel respekterar sin granne.

Slutligen kanske vi ska uppmana SVT att behandla konflikten från båda sidor. Än så länge har SVT fällts en gång för att man skildrar konflikten pro-Israel. Det är ett bekymmer eftersom den israeliska sidan dominerar kraftigt i nyhetsflödet. Journalister hindras och stoppas helt enkelt från att skildra konflikten från Gazas sida. Håll ett öga på det högervridna SVT!

Läs.
Netanyahu: Gaza ska styras utan Hamas. - Helsingborgs Dagblad
Gantz löfte till muslimer pressar Netanyahu. - Dagens Nyheter
USA ifrågasätter Israels påståenden om Unwras Hamas-kopplingar. - Tidningen Global
Joar Forssell (L) beklagar att civila i Gaza «gått bort». - Tidningen Syre
Rekordmånga olagliga bosättningar 2023. - Aftonbladet
Regeringen krävs på svar om biståndet: Tråkigt att ministern fokuserar på bristerna. - Dagens Nyheter
WHO: Gaza har blivit en dödszon. - Expressen
GRN fäller SVT för partiskt Gaza-inslag. - Dagens Media
Osmakligt högerdrev mot radions nya korre. - Somar Al Naher i Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Såpan Sölvesborg.

Jag ser att Sölvesborgssåpan fortsätter. Jag läser i Dagens Samhälle att man nu ska låta en oberoende granskning avgöra kommunrevisorernas framtid. Anklagelserna mellan kommunledningen och kommunrevisorerna har varit många. Ett mycket unikt förhållande.

Bland annat så polisanmälde tre av revisorerna flera politiker i ledningen för mutbrott eftersom de fick biljetter till musikfestivalen Sweden Rock - hävdade man. Polisutredningen visade senare att kommunen helt enligt regelboken hade köpt biljetterna, det var inte mutor från Sweden Rock. Polisutredningen lades ner!

I slutet på förra året anmälde kommunchefen till kommunfullmäktiges presidium att revisorerna inte följer god revisionssed.

Två av revisorerna har anmälts för förtal av kommunens ekonomichef.

En av revisorerna, som representerade Kristdemokraterna, har förvandlats till politisk vilde sedan Kristdemokraterna i Sölvesborg förklarat att man inte längre har något förtroende för honom.

- "Det är så allvarligt och har så stor systempåverkan att vi har tre femtedelar av kommunrevisionen som jobbar utanför boken så att säga."

Kommunchefen Lars Ericsson har sammanställt en lång lista med överträdelser som han anser att revisorerna har gjort. Bland annat handlar det om bristande dokumentation, sammanblandning av rollerna och att granskningar inte har följt regelverket. Om utredningen skulle visa att det finns brister i revisionen ska utredaren föreslå åtgärder. Men då kommer nästa problem eftersom revisorerna är valda för hela mandatperioden och inte kan avsättas.

Färdiga åsikter - helt gratis

Jag har väl berättat tidigare att en av revisorerna råkar vara Jimmie Åkessons svärfar... Vad det hela bottnar i är den besvikelse och frustration som Jimmies f.d. sambo Louise Erixon känner sedan hon dumpats av Moderaterna som tröttnade på att försöka samarbeta med henne och Sverigedemokraterna och istället ta upp samarbete med Socialdemokraterna.

Läs:
Sölvesborg: Oberoende granskning ska avgöra kommunrevisorernas framtid. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: