måndag 5 februari 2024

Man kan glädjas åt mycket

» En oroande utveckling.

Jag ser att vår Justitieminister, moderaten Gunnar Strömmer, riktigt gnuggar händerna av förtjusning. Han håller på att bygga ut de svenska fängelserna i rekordtakt. Om 10 år sitter 35.000 svenskar inspärrade i fängelser beräknar han. Jämfört med 6.000 idag i totalt överfulla fängelser. Det är alltså en nästan sexdubbling på tio år som han drömmer om. Hur han ska få personal dit har han ännu inte berättat. Men med den takten börjar vi närma oss att vi alla svenskar sitter i fängelse om 40 år. Vilka som ska bemanna fängelserna då vet jag inte. Dom som återstår är för unga, för gamla eller också sitter dom ju redan inlåsta i fängelse. Vi kan alla se fram emot 5 år på bröd och vatten (det lär inte finnas något annat eftersom alla som ska göra maten redan sitter i fängelse) för att gå mot röd gubbe eller spotta på trottoaren.

Kanske är det enklast att bygga en enorm mur runt hela landet så är vi alla inspärrade? Vi löser ju vårt förvar mot den elaka ryssen samtidigt med en enorm mur. Sedan kan vi väl importera fångvaktare från länder i Afrika och Mellanöstern så att det finns personal som kan bemanna fängelserna medan alla svenskar sitter inspärrade.

Läs:
Rekordstor utbyggnad av landets fängelser: Vår politik får avsedd effekt. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortsatta israeliska attacker.

Kräv fred från alla
FN-organet UNRWA, som bland annat driver skolor och distribuerar mat osv i de palestinska områdena, är en nagel i ögat för den israeliska ockupationsmakten. Man har nyligen lyckats få flera länder (däribland Sverige) att dra in finansieringen av FN-organet. Något som kommer att ytterligare försvåra livsmedelsförsörjningen i Gaza. FN, WHO, Röda korset osv varnar alla för ren hungersnöd i Gaza. Målet från Israel är att döda så många palestinier som möjligt som en kollektiv bestraffning av det palestinska folket för Hamas senaste terrorattack. Antalet döda palestinier börjar närma sig 30.000. Med hjälp av bomber, granater, bulldozrar och vanlig beskjutning från skjutgalna soldater, tillsammans med att se till så att det inte finns läkarvård eller livsmedel är målet att fördriva palestinierna från Gazaområdet. Dom kan, enligt staten Israels syn, fortsätta som flyktingar någon annanstans. Israel tar över Gazaremsan och helst också Västbanken. Vart palestinierna tar vägen struntar man i. Bara dom försvinner så att det inte kan skapas någon palestinsk stat.

Senaste nytt är att den israeliska flottan beskjutit en av UNRWA:s livsmedelskonvojer inne i Gaza. Så agerar en stat som sysslar med folkmord!

Unrwa: Matkonvoj beskjuten av Israel. - Aftonbladet
Unrwa: Matkonvoj beskjuten av Israel. - Expressen
Spanien går emot strömmen – ökar stöd till Unrwa. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars Tobias.

Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor har befunnit sig i ett övre läge en tid nu sedan Turkiet och Mr Erdogan of Turkey slutligen fick igenom köp av nya bombplan så att man kan bomba det kurdiska folket effektivare, både i Turkiet och i grannländerna. Då blev Mr Erdogan of Turkey nämligen till slut så illa tvingad att krypa till korset och godkänna det svenska NATO-medlemskapet.

Men så är det då den där Orbán i Ungern! Senaste budet är att Orbáns parti Fidesz nobbat oppositionens krav på ett extrainkallat parlament så att man kan godkänna den svenska NATO-ansökan. Där åkte mungiporna ner igen för den stackars Tobias Billström. Jag personligen tycker bara det är kul med de guttaperkahoppande mungiporna. Nu återstår bara för USA och EU att göra klart för hr Orbán i Budapest att det är dags att sluta trilskas. Kanske är det så att Ulf Kristersson trots allt tvingas åka ner till Budapest för krypa lite knä och buga och bocka. Han kan ta det som lite fysisk träning för jag gissar att alla de nya fina träningsredskapen som vi skattebetalare ska ge till Ulf Kristersson inte har hunnit installeras än i det Sagerska palatset.

Hur som helst tycker jag inte att Tobias Billström och Ulf Kristersson ska oroa sig för mycket eller bli stressade. Resten av NATO kommer att se till så att Mr Orbán i Budapest till slut kryper till korset. Det är NATO som behöver Sverige, inte Sverige som behöver NATO!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: