måndag 19 februari 2024

Knäckebrödets dag

» Ett avslöjande avhopp.

Under den gångna veckan avslöjades att finansmannen Roger Akelius skulle köpa en stor andel av aktierna i friskolekoncernen Academedia. Ganska snabbt fick Roger Akelius syn på skolan stor publicitet. Roger Akelius deklarerade snabbt att han vill avskaffa aktieutdelningen från Academedia. I stället skulle eventuellt överskott investeras i skolan. Han ville ha mindre klasser och högre personaltäthet. Han gav också utlopp för ett starkt motstånd mot betyg i skolan.

Resultat? Aktiekursen i Academedia sjönk som en sten. Roger Akelius inhopp i friskolevärlden var ju ett direkt hot mot hela affärsidén. Det svenska friskoleexperimentet med skattefinansierade vinstmaximerande aktiebolag som driver skolor är helt unikt i hela världen.

Nu har säljaren, Mellby Gård, dragit sig ur. Det kan man ju inte tillåta att det kommer sådana hemska tankar in i den kommersiella friskoleverksamheten!

Resultat? Aktiekursen i Academedia skjuter i höjden igen.

Håll med om att det är ganska avslöjande!

Läs:
Akelius efter skolköpet: Har aldrig gillat betyg. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Vill att skolpengarna ska stanna kvar i koncernen. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Stora skolaffären avblåst – efter helgsamtal. - Svenska Dagbladet Näringsliv
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Allas vår Maria Malmer Stenergard.

Jag ser att Näringslivet fortsätter att servera kängor till allas vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Denna medlem av Moderaterna som känner sig mer hemma i Sverigedemokraterna än hos Moderaterna. Jag såg att hon uttalat att det enda parti hon känner förtroende för var Sverigedemokraterna. Ett uttalande som förklarar en hel del. Det handlade naturligtvis om hennes eget gebit, alltså invandring.

Maria Malmert Stenergard (SD)
Nu är det Almega, Visita och Gröna arbetsgivare som i en gemensam debattartikel i Aftonbladet konstaterar: - "Vi klarar oss inte utan invandrad arbetskraft!" De tre vd:arna för dessa tre arbetsgivarorganisationer, Ann Öberg, Jonas Siljhammar och Lena-Liisa Tengblad är ytterst kritiska till regeringens förslag om minimilöner (som motsvarar en medianlön i Sverige) för att kunna få arbetstillstånd i Sverige. Dom försöker få Maria Malmer Stenergard att förstå att det svenska näringslivet är beroende av import av arbetskraft. Jag tycker att regeringen gör som näringslivet vill i den här frågan: - "Skrota utredningen!"

Men, Maria Malmer Stenergard är så förblindad i sitt hat mot invandrare att hon inte kan se detta. I hennes sinnesbild är invandrare bara till besvär. Hon har aldrig sagt något positivt om den stora majoriteten av invandrare som jobbar och sliter för att göra livet för sig själva och familjen bättre, för att göra det svenska samhället ett bättre samhälle. Det är min granne, mina gamla arbetskollegor, min tandläkare, kassörskan i affären, tjejerna och killarna från hemtjänsten som hjälper min syster, tågvärden på tåget, busschauffören och alla dom andra vi möter i samhället.

Men Maria Malmer Stenergard är så förblindad av sin SD-inspirerade rasism att hon ser inte alla dessa. Hon ser bara bekymmer med invandrare. Det är nu drygt 3½ månad sedan jag skriv till Maria Malmer Stenergard om detta. Tror ni jag har fått något svar från henne eller någon av hennes sekreterare?

Nä!

Det är en skam för Sverige att vi fått en minister med den människosynen som ansvarig för dessa frågor.

Läs:
Vi klarar oss inte utan invandrad arbetskraft. - Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: