måndag 12 februari 2024

Idag är det Clean out your computer day

» Upp till kamp för flyget.

Att det går åt helvete med den svenska infrastrukturen är kanske inte så konstigt när man läser hur högste ansvarige politikern, dvs infrastrukturminister Andreas Carlson (KD), främst oroas över att Arlanda förlorar flygtrafik till Kastrup i København.

I princip alla är eniga om att det mest miljö- och klimatskadliga sättet att resa är med flyg. Att vår infrastrukturminister går upp till kamp för att minska kostnaderna för flyget för att kunna öka flygandet säger en hel del. Vi har en regering som satsar skattemiljarder på att hålla flygbränslet skattefritt. Detta samtidigt som man sänker skatten på bensin och diesel för att kunna öka konsumtionen av detta. Samtidigt görs utsläppen från bensin- och dieselbilar mer miljöskadligt.

Samma regering stryker järnvägssatsningar och sänker anslagen för att investera i järnvägen och förbättra underhållet. Är det någon som är förundrad när man läser en sammanställning av regeringsmedlemmarnas bilar och ser att den vanligaste varianten är en dieselbil. Antalet elbilar eller elhybrider kan räknas på ena handens fingrar.

Förvånar det någon att det går ut skogen?

Läs:
Ministern: Flygskatten har spelat ut sin roll. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Färdiga åsikter - helt gratis
Dagens utmärkelse vill jag ge till den sverigedemokratiska kommunfullmäktigeledamoten i Vänersborg som upptäckte att han hade en liten fläck på kroppen i nacken som inte redan var tatuerad. Så han gick till sin tatuerare för att få något intatuerat där också. Lämpligen något i runskrift tyckte han var spännande att ha i nacken. Vikingar är ju så coolt. Och tatueraren gjorde som han ville.

Jag vet inte vad Jimmy Lindqvist trodde att tatueraren skrev in i hans nacke. "Mamma" kanske? Hur som helst så står det nu "Adolf" i nacken med runskrift på Jimmy Lindqvist. Kan det vara kul att visa upp på kommunfullmäktigemötena? Kanske passar det bättre att visa vem som är idolen på SD:s mer interna möten?

Hur som helst så ska tydligen Jimmy Lindqvist nu lämna sina uppdrag och lämna sitt parti.

- "Bara tog någon runskrift och tatuerade in."

- "Jag ska prata med min tatuerare."

Hur som helst är Jimmy Lindqvist en värdig kandidat till utmärkelsen Dagens Sverigedumokrat!

Läs:
Politiker hade tatuerat in «Adolf» i nacken – avgår. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens f.d. Sverigedumokrat.

Den före detta sverigedemokraten Elsa Widding skrev jag om senast den 19 januari. Hon valde ju att lämna Sverigedemokraterna sedan hon inte tyckte att hon fick tillräckligt stöd från partiets ledning när hon fick hård kritik för sitt engagemang i olika konspirationsteorier och antivaccinationskampanjer och liknande korkade idéer. Hon lämnade SD men valde att sitta kvar i Riksdagen som politisk vilde, som man ju brukar kalla det. Den 19 januari berättade jag att hon gått med i ett parti som heter MoD, och som sysslar just med diverse korkade konspirationsteorier och vaccinationsmotstånd.

Nu läser jag att hon redan gått ur MoD igen. Efter mindre än 14 dagars medlemskap konstaterade hon tydligen att hon inte läst på tillräckligt bra och går ur igen. Hon berättar att man får tillbaka medlemsavgiften om man går ut inom 30 dagar.

- "Efter bara några dagar stod det dock klart att jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt vad gäller partiet. Jag har idag därför valt att lämna MoD."

Läs gärna hennes långa svamlande. Behöver ni få ett gott skratt så rekommenderar jag detta.

Jag tänkte först även passa på att ge Elsa Widding titeln Dagens Sverigedumokrat. Men hon har tydligen redan tidigare en gång fått utmärkelsen så jag hoppar över. Hon får bli Dagens politiska hoppjerka istället. Jag undrar förresten om integrationsminister Johan Pehrson känner sig hedrad när jag läser att han är i stort sett den enda regeringsledamoten som Elsa Widding känner förtroende för? Stackars Johan Pehrson!

Läs:
Konspirationistiskt parti får riksdagsrepresentant. - Tidningen Syre
Elsa Widding lämnar sitt nya parti – efter elva dagar. - Tidningen Syre
Jag gjorde inte hemläxan ordentligt! - Elsa Widding
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Grattis Finland.

Till slut vill jag passa på att gratulera vår demokratiska granne Finland. I ett demokratiskt val har man nu utsett landets statsöverhuvud. Presidentvalet i Finland slutade med att Alexander Stubb fick 51,6% medan Pekka Haavisto fick 48,4%. Grattis Finland ni har i ett demokratiskt val utsett er president, ert statsöverhuvud. I Sverige utsågs vår kung, dvs vårt statsöverhuvud, i samband med att vissa spermier simmade snabbast 9 månader innan den 30 april 1946. Så går det till i länder med ett otidsenligt styrelseskick!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: