onsdag 21 februari 2024

Fem små tankar och tyckerier

» Helt fel Andreas Carlson.

Jag ser att vår flygälskande infrastrukturminister Andreas Carlson utlovar ännu fler miljarder för att hålla priserna nere på flygbiljetterna och öka flygresandet. Som den kristdemokrat han är så är miljökonsekvenstänkande helt otänkbart. Till del handlar det om prestige. Det gäller att till varje pris skydda Arlanda i konkurrensen med övriga flygplatser i Norden. Kastrup i Danmark har sedan länge tagit över rollen som huvudnavet för det interkontinentala flygandet från Norden. Men då gäller det för flygentusiasten att i varje fall subventionera flygresandet så att det inte fortsätter att minska. Hemska tanke!

Jag tycker att du Andreas Carlson ska använda våra skattepengar till att FÖRBÄTTRA miljön, inte att försämra vårt klimat. Men som den kristdemokrat du är så struntar du naturligtvis totalt i klimatkonsekvenserna av dina beslut.

Lägg miljarderna på järnvägen så att kapaciteten och kvaliteten kan öka och priserna sänkas. De som tvunget måste flyga kan betala sina kostnader själva. Det ska inte vi andra skattebetalare subventionera.

På tal om vår Brunblå sörjas klimatpolitik så ser jag att den plan för att uppnå nollutsläpp till 2045 som den Brunblå sörjan hänvisar till, till stor del bygger på att man fullföljer den förra S-regeringens plan för reduktionsplikten. Detta alltså i motsats till vad den Brunblå sörjans regering sittande i SD:s knä gjort - minskat reduktionsplikten. Och ökar flygandet...

Läs:
Regeringen satsar drygt 1 miljard kronor på flyget. - Dagens Juridik
Det har byggts upp en miljardskuld – flyget får miljardtillskott av regeringen. - Ny Teknik
Regeringen aviserar miljardsatsning på flyget. - Dagens Industri
Klimatkalkylen som regeringen inte visade. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Gunnar Strömmer drömmer.

- "Polen ligger ett par decennier före Sverige i kampen mot den organiserade brottsligheten."

Just så sade vår justitieminister Gunnar Strömmer innan han åkte till Polen. Ett Polen som just gjort en tvärvändning i sitt styre efter senaste valet. Ett av den nya premiärministern Donald Tusks stora vallöften var en reformering av det polska rättsväsendet. Ett rättsväsende som under tidigare styrande Lag och Rättvisa utvecklat det polska rättsväsendet i en riktning som fått bland annat EU att protestera och hota med repressalier mot Polen. Nä, Gunnar Dömme.. f'låt Strömmer, det polska rättsväsendet är ingenting att sträva efter - tvärtom. Kan det faktum att det tidigare styrande Lag och Rättvisa är ett systerparti till Gunnar Strömmers fanclub Sverigedemokraterna spela in i Gunnar Strömmers hyllning av det Polen som precis gjort en tvärvändning. En tvärvändning som i princip hyllats av alla EU-länder. Tydligen med undantag av den Brunblå sörja under styrning av Sverigedemokraterna som Gunnar Strömmer representerar.

Läs:
Strömmer inspireras av ett land där rättvisan är under återuppbyggnad. - Oisín Cantwell i Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Färdiga åsikter - helt gratis
» Krisen för Liberalerna.

Runt om i landet är det i många kommuner en rejäl kris inom Liberalerna. I många kommuner tappar partiet medlemmar på löpande band. Ett medlemstapp som kan ge katastrofala följder för ett litet parti. Bland sant liberala medlemmar är Liberalernas samarbete och underkastelse mot Sverigedemokraterna en helt omöjlig situation. Johan Pehrsons val att ansluta sig till en högerregering som är helt beroende av ett direkt antiliberalt parti är en omöjlighet för en sann liberal. Vi kan se det på Liberalernas situation i väljaropinionen. Stödet ligger långt mer än felmarginalen under 4%-spärren. Risken för att partiet vid nästa val inte kommer att vara representerade i Riksdagen är verklig. Kommer partiet, som vill utmåla sig som det mest EU-vänliga, att vid EU-valet till hösten åka ur EU-Parlamentet? Att stora grupper aktiva liberaler lämnar partiet runt om i kommunerna pekar på en allvarlig kris.

Men det finns även liberaler som försvarar Sverigedemokraterna. I ett försök att försvara visitationszonerna berättade den liberala riksdagsledamoten (och fd polisen) Martin Melin om ett tillfälle under 90-talet när man stoppade en liten grupp ungdomar som var på väg att attackera Vänsterpartiets dåvarande partiledare Gudrun Schyman på 1 Maj. Dom var klädda på ett utmanade sätt och stoppades av polisen pga detta. Men kanske var det av omtanke om hans samarbetskompisar inom Sverigedemokraterna som Martin Melin hävdade att ungdomarna var medlemmar av VAM (Vitt ariskt motstånd). Vilket inte var med sanningen överensstämmande. Vid den här tidpunkten var VAM mer eller mindre upplösta. Istället var ungdomarna som var på väg att attackerad Gudrun Schyman på 1 Maj sverigedemokrater! Det är dock sant att på den här tiden var gränsdragningen mellan den högerextrema och rasistiska gruppen Vitt ariskt motstånd och Sverigedemokraterna mycket svår. En av ungdomarna (som alltså var medlem av Sverigedemokraterna) var iklädd VAM-symboler.

Det är alltså detta parti med dessa rötter som Martin Melin och hans parti Liberalerna idag gjort sig helt beroende av.

Behövs Liberalerna?

Läs:
Stark kritik mot Martin Melin (L) – efter felaktiga uttalandet i SvD. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dom ljugande ministrarna.

SVT:s Uppdrag granskning har tittat på våra ministrars CV som dom publicerar på Regeringens hemsida. Och sedan har man kontrollerat med de uppgivna universiteten osv. I flera fall så stämde det inte riktigt! Civilminister Erik Slottners (KD), äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) har helt enkelt varit lite slarviga när dom skrutit över sin utbildning. - "Du skall icke ljuga!"

Var vi ska bokföra det faktum att vår statsminister Ulf Kristerssons hustru Birgitta Ed (hon presenteras som svensk präst, entreprenör och PR-konsult) följde med på makens flygresa till USA på skattebetalarnas bekostnad utan att ha haft några officiella uppdrag vet jag inte. Det var först sedan SVT:s Uppdrag Granskning börjat granska det hela som det hela reglerades.

Man kan tycka att man borde vara extra noga med att granska hur man handlar och vad man skriver när man har en så pass utsatt position. Fast vi ska vara ärliga, det flesta ljög inte!

Läs:
Felaktigheter uppgavs i ministrarnas cv: Upprörande. - Aftonbladet
Statsministerns fru flög med regeringsplanet – utan att betala. - Dagens Nyheter
Kristerssons fru följde med på USA-resa – avdrag gjordes först efter UG-frågor. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skryt, men vi är sämst.

Igår offentliggjordes ett nytt stödpaket till Ukraina. Ytterligare 7,5 miljarder till en totalsumma av 30 miljarder. Nya stridsfordon, stridsbåtar osv. Det är bra! Ett stöd till Ukraina är klart viktigare för den svenska säkerheten än NATO-medlemskap eller avtalet som ger amerikansk militär rätt att göra som dom vill på svenska militära anläggningar.

Men, man ska kanske inte skryta allt för mycket. Vi ligger fortfarande sämst till bland de skandinaviska länderna...

Läs:
Stridsbåtar och toppmoderna stridsfordon till Ukraina. - Dagens Nyheter
Sverige ger minst i Skandinavien till Ukraina – trots rekordpaketet. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: