torsdag 22 februari 2024

Ett stort tack

» Hyllning.

Idag vill jag passa på att inleda med att hylla både min mamma och min hustru. Idag skulle min mamma Alice ha fyllt 103 år. Men hon fick bara bli 101. Tack mamma för allt! Jag vill också tacka min hustru, idag är det 45 år sedan vi förlovade oss. Tack Ingela!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Men här är en som ska skämmas.

Den moderatstyrda kommunen Staffanstorps fientlighet mot flyktingar är ingen nyhet. Jag har haft tyckerier om detta flera gånger tidigare. Under ledning av kommunalrådet Christian Sonesson (M) har man vid flera tillfällen utmärkt sig. Det har handlat om hur man placerade anlända flyktingar i utdömda husvagnar på en leråker t.ex. Syftet var naturligtvis att göra det så ogästvänligt som möjligt så att dom så snabbt som möjligt försvann från det välmående villaghettot.

Nu har Christian Sonesson (och flera andra politiker i Staffanstorp) delgivits misstanke om grovt tjänstefel. Det handlar om det beslut som Kommunstyrelsen i Staffanstorp (på förslag från kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson) fattade i mars 2022 om att man skulle sätta sig över lagen (Bosättningslagen). Den moderatdominerade kommunstyrelsen beslutade att man skulle strunta i den flyktingfamilj som utsedda av FN kommit till Sverige som kvotflyktingar och av Migrationsverket genom Bosättningslagen tilldelats Staffanstorp.

Färdiga åsikter - helt gratis
För att förhindra att familjen skulle bli sittande på Sturups flygplats fick till slut grannkommunen Vellinge (även denna moderatstyrd) hoppa in akut och ta hand om familjen. I kommunstyrelsen i Staffanstorp röstade de 6 ledamöterna från Moderaterna samt en ledamot från Sverigedemokraterna för att kommunen skulle sätta sig över lagen och vägra ta emot familjen. Tre socialdemokrater och en centerpartist röstade Nej. Nu har samtliga ledamöter i kommunstyrelsen delgivits misstanke om tjänstefel förutom Socialdemokraternas gruppledare som reserverade sig mot beslutet. De båda andra socialdemokraterna har protesterat och menat att när partiets gruppledare har reserverat sig så gäller den reservationen hela gruppen. Men så tolkar tydligen inte åklagaren det.

Hur som helst tycker inte Christian Sonesson att han ska ta en time-out under tiden som utredningen pågår. Han har nämligen en gång i tiden skrivit under en skrivelse där han intygar att han: - "Om jag kan anses befinna mig i en situation där förtroendet för mig kan ifrågasättas på grund av rättsprocess eller annan anledning ska jag ta timeout." Men Christian Sonesson inser naturligtvis att han har stöd för sin rasism bland sina väljare så förtroendet för honom är inte skadat. I varje fall inte bland de han representerar. Bland andra var nog förtroende skadat redan innan...

En av de socialdemokrater som visserligen röstade Nej men formellt inte står som reservant i protokollet har tills vidare tackat Nej till uppdrag som nämndeman.

Hur som helst så ser jag att risken för att något sådant ska hända i framtiden minskar. Vår Brunblå regeringssörja planerar tydligen att ändra Bosättningslagen så att Migrationsverket inte på samma sätt ska kunna "tvinga" kommuner styrda av rasister att ta emot flyktingar. Dom ska kunna fortsätta att vårda sitt ariska arv!

För övrigt ser jag också att Diskrimineringsombudsmannen kommit fram till att familjen INTE diskriminerats av Staffanstorps kommun när kommunen vägrade ta emot dom trots att man tilldelats familjen via Bosättningslagen. Staffanstorps kommun har hävdat att eftersom dom aldrig kom till kommunen så då har man inte heller kunnat diskriminera dom.

Läs:
Trots utredning om tjänstefel – inte aktuellt med timeout för Sonesson (M). - Dagens Samhälle
Så ska bosättningslagen göras om. - Dagens Samhälle
Flyktingar inte diskriminerade av Staffanstorp. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: