lördag 24 februari 2024

Tyckerier med 10 månader kvar till Julafton

» Nu förstår jag.

För en tid sedan kunde jag konstatera att vår Brunblå regeringssörja kraftigt skurit ner anslaget till Stiftelsen Håll Sverige Rent. En organisation som arbetat i 40 år med att driva opinionsarbete mot nedskräpningen i naturen och som arrangerar olika aktiviteter för att städa upp vårt samhälle. Men, uppenbart är att vår Brunblå sörja med sin Heliga bok, Tidöbibeln, som inspiration inte anser att detta är något som är värt att stödja längre. Av de 15 miljoner kronor (växelpengar i Statens budget) som man fått tidigare beslutade den Brunblå sörjan att dra in 10 miljoner.

Nedskräpning - Håll Sverige Rent behövs
Först undrade jag vad f-n sysslar dom med? Men sedan har jag förstått lite mer. Vår Brunblå sörja drar in pengar från nästan alla civilsamhällets organisationer och föreningar. Det verkar som om man vill strypa civilsamhället. Det handlar om helt indragna anslag till olika fredsföreningar. Det handlar om sänkta anslag till studieförbund. Det handlar om indragna anslag till olika fristående media. Man kan uttrycka det som att kritiska röster ska strypas! Det nya s.k. Presstödet ska tydligen främst gå till de stora kommersiella tidningsföretagens lokala tidningar. Listan kan göras lång!

En organisation som fått behålla sina 10 miljoner i anslag från skattebetalarna är dock Jägarnas Riksförbund. Men det finns ju en del jägare i regeringen, så det kan ju förklara saken...

Nu ser jag att Ebba Busch i varje fall hittat ett hål att stoppa de insparade slantarna i som skulle gått till Stiftelsen Håll Sverige Rent. Tre miljoner ska satsas på att locka ut svenska folket i markerna och leta stenar och mineraler. Allt för att hitta spännande mineraler som kan vara värda sin egen lilla gruvbrytning. Ebba vill helt enkelt öppna många fler gruvor runt om i naturen i vårt land.

De tre miljonerna ska användas för att arrangera en ny upplaga av "mineraljakten". - "Ut med hunden, rasta själen" uppmanar Ebba Busch som hoppas att svenskarna ska vilja ha en gruva som närmsta granne. Själv hävdar hon att hon gärna skulle ha en gruva som granne. - "Man kommer aldrig att ha den precis i sin trädgård bredvid rododendron, men ja." Så säger hon själv på den frågan.

Låt mig hoppas att en av de urangruvor som Ebba Busch utlovat ska startas i Sverige för att förse den kommande massiva utbyggnaden av kärnkraft med uranbränsle hamnar precis som närmsta granne till Ebba Buschs trädgård. Jag undrar om du är lika kaxig då?

Illustrationen jag valt är en bild jag tog under morgonens löparrunda uppe på Söderåsen. Någon har alltså bemödat sig att ta bilen upp på Söderåsen och stannat mitt uppe på åsen och dumpat sin skit (bland annat tydligen rester av barnens leksaker). Vem f-n är så korkad? Hjärnans grå celler måste vara angripna av röta eller mögel! Man kan alltså helt gratis lämna sitt avfall på kommunens återvinningsstation. Det hela visar att Stiftelsen Håll Sverige Rent verkligen behövs. Du är totalt blåst Ebba Busch! Nu får kommunen lägga pengar och resurser på att köra upp och rensa upp skiten. Jag har alltså felanmält nedskräpningen till Bjuvs kommun. Det hela ligger nämligen i grannkommunen Bjuv. Min runda på 10 km går nämligen delvis in i grannkommunen Bjuv.

Läs:
Kommentar till regeringens minskade nedskräpningsbudget. - Håll Sverige Rent
Busch uppmanar svenskar att leta efter ädla mineraler. - Helsingborgs Dagblad
Uppdrag att uppmuntra enskilda privatpersoners sökande efter förekomster av värdefulla mineral i Sverige. - Klimat- och Näringslivsdepartementet
Klimat- och miljöministern beslutar om en utredning för att avskaffa förbudet mot uranutvinning. - Klimat- och Näringslivsdepartementet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Är vi konsekventa?

Idag är det exakt 2 år sedan Putins Ryssland gick till attack mot Ukraina. Troligtvis hade Putin räknat med en kort insats och så skulle Ukraina vara krossat. Diktatorns problem är att ingen vågar komma med negativa nyheter eller negativa råd. Alltså trodde han (vilket kanske inte de militära experterna trodde) att det skulle gå fort. Nu är det efter två år ett skyttegravskrig där i stort sett inget händer.

Men stödet från större delen av Europa (inklusive Sverige) är stort. Även om stödet från USA är blockerat av Donald Trumps Republikanerna. Det intressanta är hur vår s.k. bojkott mot Ryssland fungerar. Vi uppmanas sluta köpa Marabou choklad eftersom Marabous ägare inte helt dragit sig ur Ryssland. Samtidigt köper vi fortfarande mängder med gas från Ryssland. Flera gånger i månaden kommer ryska statliga båtar och levererar gas till Sverige. Många Europeiska länder har ÖKAT sin import av gas från Ryssland. Europeisk kärnkraft är till delar beroende av import av kärnbränsle från Ryssland. Vad är det man brukar kalla det? Hyckleri!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Gör helt om.

Vår Brunblå sörja satsar kanske så mycket som 20 miljarder kronor på att sänka skatten på bensin och diesel. Något som tillsammans med sänkt reduktionsplikt ökar konsumtionen och därmed utsläppen. Pga detta kommer troligtvis Sverige inte att klara kraven på utsläppsminskningar till 2030 och kan av EU dömas till böter för detta.

En satsning på att istället föra över många resor från bilen till kollektivtrafiken genom en radikal sänkning av biljettpriserna inom länstrafiken enligt tysk modell skulle kostat skattebetalarna hälften så mycket, 10 miljarder. En kollektivtrafikbiljett som kostar 500 kronor i månaden och ger rätt till resor i hela landets länstrafik skulle alltså kostat hälften så mycket som sänkt skatt på bensin och diesel.

Varför tror ni att vår Brunblå sörja väljer att öka utsläppen istället för att minska dom? Flera länder har redan följt det tyska exemplet, och fler är på väg. Men inte ett Sverige styrt av en Brunblå sörja!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: