tisdag 13 februari 2024

Små notiser precis före Alla Hjärtans Dag

» Svenska mästare?

Grannkommunen Bjuv verkar nästan vara svenska mästare i att köpa ut personal. Den SD-styrda kommunen Bjuv måste vara svenska mästare i att säga upp chefer och andra som inte passar styret. Under förra året köpte man ut 17 anställda som alltså lämnade jobbet men fick behålla lön en tid. Det handlar alltså om personal som köpts ut av kommunledningen. Chefer som inte passat den politiska ledningen osv.

Bjuvs kommun har 16.020 innevånare, detta medan mitt eget Åstorp har 16.440 innevånare och alltså är marginellt större. Totalt har Bjuvs kommun 1.200 medarbetare. Under förra året har alltså 17 av dessa köpts ut av den politiska ledningen (Sverigedemokraterna och...) till en total kostnad av 3,6 miljoner kronor. Slantar som alltså skattebetalarna i Bjuv fått betala ut i lön till anställda som inte jobbat utan som fått lämna jobbet på order från de styrande. Oftast lite högre chefer som tydligen inte passat in i den SD-styrda kommunen.

- "Det är en för stor summa, det är inte så vi ska ha det. Vi ska börja titta på andra sätt att jobba."

Så säger Mikael Henrysson, sverigedemokraten som är kommunstyrelsens ordförande i Bjuvs kommun. Låt mig säga som så att det är ett av de mest intelligenta yttrandena som jag hört från honom!

- "Det är ett beklagligt sätt att hantera skattemedel. Man riskerar att få en organisation som arbetar i rädslan att man är den som är näst på listan."

Sagt av det socialdemokratiska oppositionsrådet Ulrika Thulin. Så sant!

Läs:
Politiker om utköpen: Det är en för stor summa. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det går.

I går kunde jag ju inte låta bli att konstatera att vår kristdemokratiska infrastrukturminister var orolig över att vårt flygande minskar och att det innebär att Arlanda i Stockholm förlorar ännu mer i kampen om Nordens ledande flygplats. Faktum är att Arlanda idag ligger först på tredje plats efter Kastrup i København och Gardemoen i Oslo. För sydsvenskar är Kastrup det naturliga valet medan västsvenskar inte väjer för Gardemoen. Arlanda får nöja sig med 08:or...

Ett annat problem för stackars Andreas Carlson är att flygandet totalt faktiskt minskar. Medan Andreas verkar vilja öka flygandet så gläds snarast många experter över att vi flyger mindre. Toppen för svenskt flygande nåddes 2017, sedan dess har flygandet från svenska flygplatser minskat med 23,5%. En glädjande utveckling för miljö och klimat! Visst har Coronapandemin haft betydelse. Men minskningen började faktiskt tidigare. Allt fler inser att vi kan inte fortsätta som vi gör. Flygskam är en viktig och positiv ingrediens. Andra vanor med digitala möten istället har också en stor betydelse.

Låt oss glädjas! Strunta i vad flygsupportern Andreas Carlson (KD) tycker! Byt istället ut honom till en infrastrukturminister som vill satsa på klimatneutrala transporter. Bygg ut järnvägen och satsa på attraktiva priser i kollektivtrafiken. Sätt fart med att fasa ut avgasspridande diesel- och bensinbilar! Byt ut den Brunblå sörjan mot politiker som tar klimathotet på allvar!

Läs:
Det funkar – svenska folket flyger mindre. - Maria Wolrath Söderberg Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Den överlägsna vita ariska rasen.

Att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti håller nog de flesta med om. Jag är övertygad om att i stort sett alla inom de Rödgröna partier som tillhör oppositionen i vårt en gång så stolta fosterland tycker så. Jag tror faktiskt att även de flesta inom våra tre regeringspartier håller med om definitionen. Det finns väl några, som Migrationsminister Maria Malmer Stenergard som ju själva är det, som inte håller med. Men de flesta gör det nog men vågar inte säga något eftersom man sitter i SD:s knä och ju riskerar att trilla av och slå sig om man säger sanningen. Bäst att hålla tyst!

Färdiga åsikter - helt gratis
Faktum är att jag tror att en stor del inom Sverigedemokraterna också håller med om definitionen - och känner stolthet över det!

Jag ser nu att SD i Blekinge i ett försök att förfölja personer som inte är ariskt vita svenskar nu som första region vill införa en avgift inom sjukvården för att kunna använda en tolk när man har kontakt med sjukvården. 300 kronor tycker man det ska kosta.

Enligt den SD-styrda regionstyrelsen så kostar tolkarna alldeles för mycket. Dom pengarna kan man använda till viktigare saker hävdar dom. Men på frågan om hur mycket det kostar kan man inte svarar på det.

Sätt åt dom där jävla utlänningarna, skulle man också kunna säga.

Läs:
SD i Blekinge: Svårt att se att tolkavgiften strider mot lagen. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Regeringen måste backa om lönegolvet.

Det är alltid spännande att läsa när näringslivets ledande lobbyorgan Timbro uttalar sig. Rubriken ovan är ett citat från en debattartikel i Svenska Dagbladet från Timbros chefsekonom Fredrik Kopsch och det handlar alltså om den Brunblå sörjans förtvivlade försök att minska antalet hemska utlänningar i Sverige. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard kan ju aldrig se något positivt i att det befinner sig en icke-ariskt vit i vårt land. Dom där hemska mörka typerna är ju inget annat är problem. Till och med Timbro inser att vi är beroende av att människor som kommer från andra länder jobbar och sliter i Sverige.

Timbros invändningar handlar om de regler om minimiinkomster som ska krävas för att någon ska kunna få arbetstillstånd i Sverige. Det beslut som kommer innebär att man måste tjäna minst 80 procent av medianlönen, dvs 27.360 kronor per månad. Men det är bara början, avsikten är att höja till 100%, dvs 34.200 idag. Det innebär att hälften av vi svenskar skulle riskera att utvisas eftersom vi har för låg inkomst. Nu är vi ju renrasigt vita och fina så vi har inte den risken.

Men Timbro inser att ett stopp för arbetskraftsinvandring kommer att innebära ett oöverstigligt problem för det svenska näringslivet. Man kommer helt enkelt inte att kunna få tag i arbetskraft. Men sådana problem kan inte vår SD-influerade migrationsminister se. I hennes värld är ALLA utlänningar bara ett bekymmer, dom kan inte tillföra något positivt menar hon.

Maria Malmer Stenergard är en rasist!

Lita på Timbro! Usch, det kändes konstigt att skriva så.

Jag vill när vi har ämnet uppe passa på att hylla innevånarna i Vilhelmina. När Vilhelminafrisören Mouslem Fahker Aboud efter 16 år i Sverige skulle utvisas till Irak och placerades på Migrationsverkets Förvar så slutade man med att klippa sig. Efter 5 månaders inlåsning har det visat sig att det går inte att utvisa Mouslem Fahker Aboud så nu är han tillbaka i Vilhelmina. Och Vilhelminaborna kan åter gå och klippa sig.

Ett tips till Migrationsminister Maria Malmer Stenergard! De flesta av de där hemska utlänningarna jobbar och sliter och gör Sverige till ett bättre land. Det gör tyvärr inte du! Erkänn deras betydelse för vårt land, och handla därefter!

Läs:
Regeringen måste backa om lönegolvet. - Timbros Fredrik Kopsch på Svenska Dagbladet debatt
Frisören Musse i Vilhelmina hotas av utvisning – ortsborna vägrar klippa sig i protest. - SVT Västerbotten
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stabsläge.

Vår Brunblå sörjas kriminalpolitik fyller våra fängelser till bristningsgränsen. Gunnar Dömme... f'låt Strömmers fanatiska tro att inlåsning löser alla problem visar sig skapa mängder av problem. Kriminalvården har nu beslutat att gå upp i stabsläge. Det finns inte plats på fängelserna. Överbeläggningar med gymnastiksalar fyllda med våningssängar skapar enorma problem för Kriminalvården. Det är ett enormt säkerhetsproblem! Gunnar Dömme... f'låt Strömmer har glömt att bygga ut när han skärpt straffen. Vi får helt enkelt dömda som när dom kommer ut är ännu mer kriminella än dom var när dom låstes in. Det är inte längre KriminalVÅRD. Det handlar bara om inlåsning, och det löser inte problemen.

Läs:
Kriminalvården går upp i stabsläge kring platser. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: