lördag 1 oktober 2022

Vart ska detta leda?

» Både här och där.

De Sverigedemokratiska förhandlingsframgångarna i förhandlingarna med Ulf Kristersson fortsätter. Det är uppenbart att Ulf Kristersson är villig till (nästan) vilka eftergifter som helst för att uppnå den stora Drömmen. Att få bli statsminister! Dessutom är det uppenbart att främst Liberalerna kräver att han håller SD utanför regeringen. Alltså får Jimmie Åkesson för övrigt som han vill.

Uffe är redo
Jag blir därför mycket orolig när jag nu ser att det kommer att bli Richard Jomshof som för Sverigedemokraterna ska sitta som ordförande för Justitieutskottet. - "Det här är ju viktigt för oss. Det är en milstolpe i partiets historia" är den f.d. partisekreterarens överlyckliga kommentar. Richard Jomshof har gjort sig känd som en inbiten muslimhatare. - "En avart till religion". - "Islam är en avskyvärd ideologi och religion". - "Vill man i dag som muslim utöva en våldshandling så hittar man stöd för det i både Muhammeds liv och i Koranen". Han har också kopplat ihop ökad gängkriminalitet och sexuellt våld med utomeuropeisk invandring. Han har likaså krävt ett förbud mot bidrag från utlandet för att bygga moskéer i Sverige. Däremot har jag inte sett något om förbud för svenskar eller svenska kristna församlingar att skicka bidrag utomlands för byggandet av kyrkor där.

Apropå kopplingen mellan utomeuropeisk invandring och sexuellt våld så finns det kanske anledning att notera att trots fortsatt "massinvandring" så var det tydligen i år rekordfå anmälda överfallsvåldtäkter i Sverige under sommaren. Jag såg också en artikel som berättade om mannen som nu fått sitt straff skärpt till drygt 8 års fängelse efter 24 fall av grova våldtäkter och övergrepp mot åldringar på ett äldreboende där han arbetade. Övergrepp som han själv filmat. Grova sexuella brott begångna av en helt vanlig 33-årig svensk f.d. moderat kommunpolitiker och nämndeman.

Ett faktum som inte bevisar något alls. Möjligen att brottslighet inte beror på etniskt ursprung, hudfärg, religion, politisk åsikt osv. Brottslighet beror på uppväxt, utbildning, social omgivning och helt individuella faktorer. Vad vi däremot kan fastslå är att vid de undersökningar som gjorts så visar det sig att brottsligt förflutet var mycket mer förekommande bland sverigedemokratiska kandidater i valen än kandidater för andra partier. Detta beror inte på att sverigedemokrater är mer kriminellt benägna än personer med andra politiska åsikter. Utan det beror snarast på att Sverigedemokraterna lockar till sig personer som är missnöjda och har svårt för att hitta sin plats i samhället.

Vårt kungliga södra grannland
Fast i vårt södra grannland Danmark har man viktigare saker att diskutera än svensk inrikespolitik, Ukrainakrig eller sprängda gasledningar. Där är nämligen den stora frågan den hemska skandalen att den danska prinsen Joachims barn efter ett beslut av drottning Margrethe inte längre ska kallas prins eller prinsessa. De fyra stackars barnen Nikolai, Felix, Athena och Henrik ska nu bara tituleras excellenser och får bara behålla sina titlar som grevar, grevinna och komtesse.

- "Vi är alla förvirrade över beslutet. Vi är ledsna och i chock. Det här kommer som en blixt från klar himmel. Barnen känner sig utfrysta. De kan inte förstå varför deras identitet tas ifrån dem".

- "Vi är alla väldigt ledsna över det. Det är aldrig roligt att se sina barn må dåligt. De befinner sig i en situation som de själva inte förstår".

Nu är det "bara" kronprins Frederiks son prins Christian som är "prins" och som får del av det kungliga apanaget.

- "För drottning Margrethe går plikten och tronen före allt annat. Därför förödmjukar hon sina barnbarn offentligt".

Tänk att bli så förolämpad offentligt av sin "kallblodiga" farmor. Visst är det hemskt att inte få kallas prins eller prinsessa utan bara greve och grevinna! Jag känner så starkt för dessa fyra stackare födda 1999, 2002, 2009 och 2012!

För övrigt tycker jag att vi avskaffar monarkin överhuvudtaget. Det är otidsenligt med rojalistisk avel!

Inga kommentarer: