onsdag 5 oktober 2022

Flyg mera

» Brunblått mål.

Jag ägnade ju gårdagens tyckeri åt Team Uffe, Jimmie, Ebba och Johan i den Brunblå sörjans överenskommelse om att slopa planerna på nya stambanor Stockholm - Jönköping - Göteborg / Malmö. Ett beslut från dessa uppenbara flyg- och bilentusiaster som inte verkar ha tagits emot särdeles positivt bland andra berörda.

Att Ulf Kristersson tycker om att flyga kan vi se i en av alla de skandaler han varit inblandad i. 2007 var Ulf Kristersson socialborgarråd i Stockholms kommun. Som socialborgarråd i Sveriges kungliga huvudstad tyckte Ulf Kristersson det var lämpligt att för skattebetalarnas pengar flyga till Kina med jämna mellanrum. Inte mindre än fyra resor på ett år flög Ulf Kristersson till Kina för Stockholms skattebetalares pengar. Tydligen sammanföll resorna med att hustrun var i Kina på andra uppdrag...

Vi kan också konstatera att Ulf Kristersson tycker om att åka bil. Under riksdagsåren 2015 och 2016 satte Ulf Kristersson nytt riksdagsrekord i taxiresor. 113.000 kronor! Det ska påpekas att riksdagsledamöterna förses med gratis SL-kort så att dom kan åka med pendeltåg, tunnelbana och bussar gratis. Men Ulf Kristersson tyckte att det var för långt att åka tunnelbana en station från hans övernattningslägenhet till riksdagen. Samma de 900 meterna mellan riksdagshuset och Centralstationen. Det var enklare att ta taxi. Han hade ju papper att bära! Kanske skulle man förse riksdagsledamöterna med en dramaten till sina papper så kan dom enkelt gå 100 meter utan att beställa taxi för våra skattepengar.

En S-politiker med alla de skandaler som Ulf Kristersson har i ryggsäcken hade åkt ut istället för att bli befordrad till partiledare och statsministerkandidat.

Ulf Kristersson: Avveckla välfärdsstaten

Tankarna på att slopa nya stambanor tas egentligen inte mot särskilt positivt på något håll. Berörda kommuner är naturligtvis ytterst besvikna. Järnvägsbranschen är oförstående. De tidningskommentarer jag sett är kritiska. T.ex. näringslivets egen Dagens Industri och min lokala Helsingborgs Dagblad / Sydsvenska Dagbladet.

Det blir väl istället ännu mer pengar inpumpade för att hålla inrikesflyget vid liv och nya motorvägsprojekt. Vadå klimatproblem? Struntar väl den Brunblå sörjan i!

Läs:
Politikern flög för 128 000 – till Kina. - Aftonbladet - 2008
Ulf Kristerssons saftiga taxinota – 113 000 kronor. - Expressen - 2017
Destruktiv stoppsignal om nya raka banvallar. - Dagens Nyheter - ledare
Den nya regeringen blir kvar på perrongen. - Helsingborgs Dagblad - ledare
Hög tid satsa på tåg i tid. - Dagens Industri - debatt
Starka reaktioner på nej till höghastighetståg. - Dagens Industri
Nej till höghastighetståg: Oerhört korkat. - Svenska Dagbladet
M-toppar efter snabbtågsnej: Synd man inte ser möjligheterna. - Dagens Samhälle

Inga kommentarer: