söndag 16 oktober 2022

Fem veckor efter valet

» Hur gick det?

Sifo har gjort en väljarundersökning för Svenska Dagbladet under tiden som Jimmy, Uffe, Ebba och Johan har hållit på och bråkat på Tidö slott för att komma fram till det som sedan döpts till TiDÖavtalet. Undersökningen har tre vinnare jämfört med valresultatet. Socialdemokraterna (+1,5), Vänsterpartiet (+0,6) och Moderaterna (+0,5) - i den ordningen. Övriga partier tappar, Centerpartiet (-0,9), Sverigedemokraterna (-0,7), Miljöpartiet (-0,6), Kristdemokraterna (-0,3) och Liberalerna (-0,1). Observera att de fyra Rödgröna partierna (S+V+Mp+C) nu med 49,5% är större än de Brunblå (M+Kd+L+Sd) med 48,4%. Moderaterna är nästan ikapp Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna 31,8% (+1,5)
Sverigedemokraterna 19,8% (-0,7)
Moderaterna 19,6% (+0,5)
Vänsterpartiet 7,4% (+0,6)
Centerpartiet 5,8% (-0,9)
Kristdemokraterna 5,0% (-0,3)
Miljöpartiet 4,5% (-0,6)
Liberalerna 4,5% (-0,1)

Observera att den här undersökningen är gjord INNAN det avslöjades om alla eftergifter till Sverigedemokraterna och om Liberalernas kraschlandning när det s.k. TiDÖavtalet presenterades.

SD - Ulv i fårakläder
Dagens Sverigedumokrat

Dagens exempel på en sverigedemokrat som skitit i det bruna skåpet är en viss Gunilla Wassénius som precis blivit invald i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Vårgårda kommun. Hon är ett av många bevis på Sverigedemokraternas nazistiska rötter och att rasismen flödar fritt i blodomloppet i det här partiet. Hur som helst så har Gunilla precis blivit invald som ordinarie representant för SD i Vårgårda kommunfullmäktige.

På sociala medier har hon bland annat spridit ett högerextremt och antisemitiskt upprop om att ”zionistiska intressen” driver på ett folkmord på vita i Sverige. Gunilla Wassénius namn finns också med bland undertecknarna av uppropet. Vad annat kan man egentligen förvänta sig från en representant för ett parti med sina rötter i nazismen och i den rasistiska organisationen Bevara Sverige Svenskt? Som tror på den vita rasens överlägsenhet.

Hon tillhör också den grupp som sprider medvetna lögner om Corona-vaccinationer. Gunilla Wassénius har flitigt delat idéer om att covid-vaccinet är dödligt och att hon hävdar att: ”Bebisar dör nu på löpande band och sanningen tystas”. Hon delar på sina sociala medier flera anticorona- och antivaccin-artiklar från olika konspirationsteoretiska sajter. Men som sagt även artiklar från den rasideologiska miljön. En sann representant för Sverigedemokraterna, ett parti som nu alltså släppts in i värmen av Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson. Hur mår du Johan, sover du bra?

Mer att göra för SD:s internutredare. Det måste vara ett hopplöst jobb?

Läs:
SvD/Sifo: Fortsatt jämnt – men Andersson störst. - Svenska Dagbladet
Nyinvald SD-politiker spred upprop om zionistiska intressen. - Expo
SD-politiker spred inlägg om folkmord på svenskar – utreds av partiet. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: