fredag 28 oktober 2022

Dessa SD:are

» Vad gör dom?

Blir ni förvånade när ni läser om SD och dumheter? Inte jag i varje fall!

I dag läser jag att Naturskyddsföreningen häromdagen fick ett mejl från Sverigedemokraternas riksdagskansli. Dom ville ha en lista över vem eller vilka som gett Naturskyddsföreningen bidrag och gåvor under förra året. Jo, det är sant. Partiet begär ut uppgifter om vem eller vilka som gett organisationen bidrag och gåvor. Så här skrev dom:

- "exakt vem eller vilka donerade exakt hur mycket"

Har dom ingen skam i kroppen på det partiet? Det är det här partiet som nu styr över Ulf Kristerssons regering och som ska få placera en uppsjö tjänstemän inne i regeringskansliet. Det hela är naturligtvis ett led i den kamp mot organisationer som har mage att framföra kritik mot den sittande regeringens politik. Naturskyddsföreningen har, som många andra organisationer, granskat vilken effekt på t.ex. miljö och klimat som TiDÖavtalet får. Dom var kritiska, alltså ska dom sättas åt enligt SD.

Vi kan också notera att man vill lägga ner Klimatpolitiska rådet. Dom har ju inte heller bugat och hyllat TiDÖavtalets effekter på miljö och klimat. Kritik ska inte få förekomma! Håll käften om ni inte hyllar oss är SD:s valspråk!

Sverigedumokraterna

Dagens Sverigedumokrat

Dagens titel "Dagens Sverigedumokrat" för att ha skitit i det bruna skåpet tilldelas Rebecca Ädel i Nynäshamn. Rebecca har under en lång tid varit ledande i att sprida nazistpropaganda. I sina texter har hon kallat sig själv "Nationalsocialist" och varnat för "rasblandningens ofrånkomliga defekter". Om en svensk författare önskade hon "skjuter skallen av henne". Hon uppmanade oss "att göra oss redo för den nazistiska kampen". Och det fortsätter på det här sättet. Men invald i kommunfullmäktige i Nynäshamn för SD blev hon.

När Socialdemokraterna i Nynäshamn ifrågasatte Moderaternas samarbete med SD gick M ut till försvar och trodde bara att det var en enskild händelse. Men till slut nådde skandalen upp till SD:s överbelastade granskning och strax efter meddelades att Rebecca Ädel lämnar sina uppdrag inom SD och lämnar partiet.

Ett tag tänkte jag ge titeln till klimatförnekaren Elsa Widding. Men hon har ju redan fått utmärkelsen en gång tidigare så det blir inget av med det. Det har nu avslöjats en anledning till hennes totala förnekelse av verkligheten och klimathotet. Hon är nämligen storägare av aktier i ett par oljebolag. Hon har satsat omkring 200.000 kronor i Africa oil corp och International oil corp. För att detta ska bli lönsamma investeringar så får man ju se till att människor inte oroas över utsläppens påverkan på klimatet. Vi förstår att hon inte vill prata med Dagens ETC.

Läs:
SD begärde lista på Naturskyddsföreningens givare. - Dagens Nyheter
Vad innebär Tidöavtalet för natur och klimat? - Naturskyddsföreningen
SD uppmanar till nedläggning av expertmyndighet. - Dagens ETC
Lärare och lokal SD-topp arbetade med att sprida nazistpropaganda. - Expo
SD-politikerns inlägg – välkomnar en ny Hitler och pratar om negrer. - Expressen
SD-politiker spred nazistisk propaganda. - Dagens Nyheter
M i Nynäshamn om nya nazistuppgifter kring SD: Enskild händelse. - Dagens Samhälle
SD-ledamot avgår – uppmanade till att göra sig redo för den nazistiska kampen. - SVT
SD-politikern förnekar klimatkrisen i riksdagen – äger oljeaktier. - Dagens ETC
Varför är alla så överrumplade av Elsa Widdings anförande? - Dagens ETC

Inga kommentarer: