lördag 15 oktober 2022

Den Brunblå sörjan

» Miljön får betala för sörjan.

Mer flyg, mer bilar och mindre järnväg! Det är den Brunblå sörjans motto. Redan innan Uffe kunde deklarera att man var överens om regeringsbildandet gjorde man klart att utbyggnaden av det svenska järnvägsnätet med nya stambanor Stockholm - Jönköping - Malmö/Göteborg för att komplettera dagens överbelastade banor skulle slopas. Nu har man också beslutat att stoppa nedläggningen av Bromma flygplats till alla omkringboendes förtvivlan. Dessutom ska bensin och diesel bli mer miljöskadligt för att hålla nere priset och hålla uppe konsumtionen och utsläppen. Mer bilar, mer flyg och mindre tåg! Den Brunblå sörjans löfte.

Den nya Brunblå sörjan under ledning av Jimmie Åkesson
För övrigt såg jag att LUF förklarat att Liberalerna kapitulerat och borde rösta Nej till Uffes SD-regering. Även andra ledande liberaler har gett utlopp för sitt missnöje. Men Johan Pehrson har ju uppnått sitt mål och ska få bli minister så då får man tydligen offra något. T.ex. sin moral?

Dagens Sverigedumokrat

Dagens titel får vi ge till Rebecka Fallenkvist som precis blivit invald i regionfullmäktige för Sverigedemokraterna i Stockholm. Nu har hon fått sparken från sitt jobb som frontfigur på SD:s TV-satsning, en pestspridare som går under namnet Riks. Så mycket att göra åt hennes uppdrag i regionfullmäktige i Stockholm kan man inte göra från SD.

Varför detta? Jo, Rebecka Fallenkvist gav ju bara utlopp för den allmänna rasism som präglar Sverigedemokraterna. I ett inlägg på Instagram berättar Rebecka att hon läst Anne Franks dagbok och på en bild i sitt Instagramflöde håller hon upp den aktuella boken. Och kommenterar detta med texten: - "50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedeslös. Kåtheten själv."

Annelies Marie "Anne" Frank som föddes 1929 var en judisk flicka som flyttade med sin familj från Tyskland till Nederländerna 1933 efter att nazisterna tagit makten i Tyskland. 1940 ockuperades Nederländerna av Nazityskland och några år efter detta gick familjen under jorden för att komma undan förföljelsen av judar. Under ett par år, medan familjen höll sig gömda, skrev hon en dagbok. 1944 förråddes familjen och den då 16-åriga Anne Frank dog slutligen 1945 i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Men dagboken har senare getts ut som bok.

En bok som alltså SD-kvinnan Rebecka Fallenkvist nu läst och kommenterat på detta smaklösa sätt på sociala medier. Judiska ungdomsförbundet har kommenterat smaklösheten med: - "Rebecka Fallenkvist fortsätter att överträffa sig själv. Du läser om Anne Frank, ett barn som mördades i Förintelsen pga att hon var judinna, och kopplar sedan hennes berättelse till sex. Detta är så otroligt vidrigt och smaklöst." Judiska centralrådet kallar i ett uttalandet det hela för ”respektlöst”, ”oanständigt” och ”ovärdigt”. Rådet skriver också att liknande språkbruk innebär en ”skamlös trivialisering av Förintelseoffers lidande”. - "Judiska Centralrådet emotser ett klart, tydligt och omedelbart avståndstagande från SD:s partiledning."

Rebecka Fallenkvist är (var...) alltså en officiell representant för det parti som riksdagsvalets förlorare Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna nu ska bilda regering tillsammans med. Ett parti med rötterna i nazismen och med rasismen i blodet.

Jimmie Åkesson: - "Vi är med som om vi vore ett regeringsparti"

Läs:
SD-profil petas efter Frank-uttalande. - SVT
SD-profil tas ur tjänst – efter uttalande om Anne Frank. - Sveriges Radio
Fallenkvist (SD) tas ur tjänst– efter orden om Anne Frank. - Expressen

Inga kommentarer: