onsdag 19 oktober 2022

Lite små korta funderingar

» Med koppling till vår nya Brunblå regering.

♣ I.   Uffe och hans vänner ska ju satsa på kärnkraft nu. Det är ju så säkert och stabilt. Just nu står dock tyvärr en av de svenska reaktorerna stilla pga tekniska fel. Finland som är ett av få länder som också satsar på kärnkraft har visst fått ännu mer problem med sin nya reaktor i Olkiluoto. Den är ju redan rekordförsenad och rekordfördyrad. Nu verkar den bli ännu mer försenad pga nya tekniska bekymmer. Men kärnkraft är ju stabilt och säkert!

Den Brunblå sörjan och vem som bestämmer
♣ II.   Med moderaten Maria Malmer Stenergard som ny Migrationsminister blir det nya SD-inspirerade hårda tag mot de hemska utlänningarna. Hon står väl så nära SD i de här frågorna man kan göra utan att byta parti. Jag såg att det redan blivit hårdare tag. Företaget Mathem har dragit in en annons med en kvinna som bär slöja. Sån't kan man ju inte visa i det nya hårda Sverige. Precis som i Iran får man tydligen inte klä sig som man vill. Det ska andra tala om för en vilka kläder man ska ha.

♣ III.   Apropå nya ministrar så har ju vår tidigare klimat- och miljöminister Annika Strandhäll hängts ut rejält för att ha hamnat hos Kronofogden ett antal gånger sedan hon inte betalt sina räkningar i tid. Nu ser jag att en granskning visar att bland annat vår vice statsminister Ebba Busch (KD-ledaren ni vet) har ett antal prickar hos Kronofogden också. Bland att för att inte ha betalt sina räkningar för smink och kläder i tid. Hon betalade väl i varje fall sitt strafföreläggande i tid när hon erkände sig skyldig till grovt förtal nyligen. Hon hade ju en liten hustvist med en gammal pensionär.

♣ IV.   Apropå klimat- och miljöminister så har den ministerposten avskaffats i den nya SD-styrda Brunblå regeringen med Ulf Kristersson som statsminister. Han tycker inte att det är så viktiga frågor. Apropå miljöfrågor så såg jag att den nya Brunblå regeringen tycker att satsningarna på järnväg ska koncentreras på jobbpendling och godstrafik. Jag gissar att man tycker att fjärrtågen innebär en konkurrent till flyget så det kan det vara farligt att satsa på. Det är bättre att folk tar flyget!

♣ V.   Bland de aktier som gjorde ett glädjeryck när det stod klart att vi skulle få en Brunblå regering under ledning av Ulf Kristersson var friskoleaktierna. Uppgången fortsatte när det stod klart att det var Liberalernas Lotta Edholm som skulle ta hand om uppdraget som ny Skolminister. Som sittande i styrelsen för friskolekoncernen Tellusgruppen och med ett stort aktieinnehav i sagda företag så är hon ju en garanti för att de svenska friskolorna ska få fortsätta härja som dom vill. Tellusgruppen hade ett annat namn tidigare men tvingades byta namn sedan det avslöjats att man bara serverade knäckebröd för att spara pengar. Då kunde det ju bli mer slantar över till aktieägarna - som just Lotta Edholm. Hon har lovat att avgå ur styrelsen och sälja aktierna men vi vet alltså var hennes lojaliteter ligger.

Observera att jag valt att inte använda dom där hemska arabiska tecknen för att numrera de olika tankarna. Inflytandet från den muslimska och arabiska världen är alldeles för stort. Vi måste sluta räkna med de arabiska siffrorna och återvända till vår egen kulturs romerska siffror.

Läs:
Nya problem – pumpar skadade i reaktorn Olkiluoto 3. - Ny teknik
Mathem drog tillbaka annons med kvinna i slöja: Vi förstår att den uppfattas som tondöv. - Resumé
Nya vice statsministern Ebba Busch hade flera skulder som gått till Kronofogden. - Dagens Nyheter
Högerns beslut att lägga ner miljödepartementet är ett slag i ansiktet. - Expressen debatt
Nya skolministern kommer direkt från friskolekoncern. - ETC

Inga kommentarer: