fredag 21 oktober 2022

Ulf Kristersson ljuger

» Någon som är förvånad?

Jag såg vår nya stolta statsminister på sin första utlandsresa igår där han fick frottera sig med sina internationella kollegor. Det var visst både träffar med NATO-företrädare och EU-företrädare. Det märktes att Ulf Kristersson njöt av uppmärksamheten.

Jag såg på SVT att SVT:s reporter frågade Ulf Kristersson om vilka frågor som var viktigast för EU just nu. Svaret var att det var stödet till Ukraina och åtgärder mot de höga elpriserna inom hela EU. Men, i valrörelsen hävdade ju Ulf Kristersson att de höga elpriserna var den svenska regeringens fel? Man hade ju lagt ner flera kärnkraftsreaktorer. Allt var Magdalena Anderssons fel. Man till och med kallade de höga elpriserna för Magdapriser!

Kan verkligen 4 nedlagda kärnkraftsreaktorer i Sverige ha skapat en kris på elmarknaden i hela Europa? Något går inte ihop! Det är ju ännu högre elprishöjningar i andra länder. Sverige har, jämförelsevis, låga elpriser. Vi har i allmänhet ingen elbrist. Vi är nästan Europas största exportör av elström. Kan det verkligen vara så att Ulf Kristersson ljög svenska folket rakt upp i ansiktet under valrörelsen? Eller kan det vara så att när han nu rest ut i Europa så upptäcker han att problemet fanns där också och inte alls beror på Magdalena Andersson?

Sven Tycker - Färdiga åsikter helt gratis

Jag läser förresten att Jimmie Åkesson är upprörd, eller vi kanske ska säga heligt förbannad! I det sverigedemokratiska skyltfönstret Sölvesborg har Moderaterna övergett Sverigedemokraterna och istället inlett samarbete med Socialdemokraterna, Centerpartiet och det lokala SoL-partiet. Jimmie Åkessons f.d. sambo Louise Erixon har fått sparken som kommunalråd. Moderaterna har helt enkelt tröttnat på ett maktfullkomligt och inkompetent SD. Nu kanske det till och med blir tillåtet att flagga med Pride-flaggan i kommunen?

Dagens Sverigedumokrat

Dagens titel får gå till den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Elsa Widding som utnyttjade sin chans till att hålla tal i riksdagen i onsdags till att driva sin tes om att Klimatkrisen är rent struntprat. Det är egentligen bara bra att det blir varmare så vi slipper frysa ihjäl. Fattiga länder får mest effektiv hjälp om vi hjälper dom att bygga kolkraftverk. Det ska påpekas att det inte första gången som Elsa Widding visar sin totala okunskap i ämnet. Det skrämmande är att hon fått plats i Riksdagen för att sprida dumheterna.

Som väntat har en i princip enig vetenskapskår ruskat på huvudet och konstaterat att Elsa Widding pratar strunt i nattmössan. Men SD-företrädare har uttalat stöd.

Som en uppföljning kan jag berätta att Rebecka Fallenkvist som fick titeln "Dagens Sverigedumokrat" den 15 oktober för sin korkade syn på Anne Franks dagbok och då fick sparken från SD:s TV-kanal Riks nu har fått nytt jobb. Hon har anställts av Sverigedemokraterna igen. Man får ju skydda sina egna, även om dom sket i det bruna skåpet.

Läs:
Louise Erixon om tappade makten i Sölvesborg: Ett svek av M. - Dagens Samhälle
De tar över i SD:s skyltfönster – S: Vi hittade en glipa i samstyret. - Dagens Samhälle (låst artikel)
Jimmie Åkesson: Gigantiskt svek mot Moderaternas väljare. - Blekinge Läns Tidning (låst artikel)
SD-toppen Louise Erixon: Vill man inte anpassa sig kan man söka sig till Rinkeby. - Dagens Samhälle (låst artikel - innan hon fick sparken)
SD-ledamot: Klimatkris saknar stöd i vetenskap. - Aftonbladet
SD-ledamoten: Finansiera kolkraftverk i fattiga länder. - Aftonbladet
Sverigedemokraterna: Att säga klimatkris kan leda till panik. - Ny Teknik
Klimatforskare om SD-utspel: Löjeväckande. - Helsingborgs Dagblad
Kritiserade SD-politikern Elsa Widding hyllas internt. - Expressen
Efter Anne Frank-uttalandet – Fallenkvist placeras på SD:s ekonomiavdelning. - Dagens ETC

Inga kommentarer: