måndag 24 oktober 2022

SD-mobben slår till

» Någon som är förvånad?

Sverigedemokraterna har ordet "demokraterna" i sitt namn. Är partiet ett demokratiskt parti? Det framförs ibland tvivel om den saken. Även jag har ibland mina tvivel. Men jag ska vara snäll idag. SD är precis som andra partier som ställer upp i Sveriges demokratiska val ett på papperet demokratiskt parti. Partiet har i sitt program inte något avskaffande av det demokratiska samhället som krav. Alltså får vi acceptera att partiet trots allt är ett demokratiskt parti. Partiet arbetar inte med att ta makten med utomparlamentariska medel som en militärkupp osv. Man ställer upp i val i syfte att i demokratiska val få så stort stöd som möjligt.

Men, man blir oroad när man tänker på de nazistiska rötter som partiet har. Rötter som regelbundet visar sig finnas kvar med liv i partiet. Det förtjänar alltså att påminna om att det nazistiska partiet i Tyskland också från början ställde upp i demokratiska val och fick ökat stöd. Till slut fick man makten i Tyskland i koalition med andra naiva partier. Och sedan gick det som det gick. Det nazistiska partiet lämnade demokratin bakom sig och utvecklades till något helt annat.

Det finns en del som borde skämmas
Jag använder ibland uttrycket "Sverigedumokraterna". Ett uttryck som självklart används för att förminska partiet. Att förnedra och misstänkliggöra partiet. Det är naturligtvis elakt att använda detta uttryck. Jag lovade därför en gång att inte längre använda uttrycket. Dock sker det undantag då jag bryter detta löfte. Det sker t.ex. när någon medlem av SD uttrycker sig ytterst korkat, handlar på ett ytterst korkat sätt och så vidare. När SD känner sig tvingade att tillrättavisa en medlem eller representant för att man har visat sin sanna sida. SD:s ledning gör ju allt man kan för att försöka visa ett anständigt ansikte utåt. Dom här dumheterna ska hållas internt, inte spridas utåt och försämra partiets rykte. När någon representant för partiet "skiter i det bruna skåpet" så blir man tillrättavisad. Inget annat parti "drabbas" av detta med samma intensitet som just SD. Det är ofta som uttrycket "Sverigedumokraterna" gör skäl för namnet.

När vi nu därför läser om hur SD-mobben uppför sig efter att Moderaterna i Sölvesborg sagt upp samarbetet med SD och istället gått in i ett annat samarbete så får vi nya anledningar att fundera över om "demokraterna" är rätt epitet på SD? Moderaternas gruppledare i Sölvesborg Kith Mårtensson (och andra ledande moderater) har efter att beslutet blivit känt utsatts för en formlig hatkampanj. En hagelstorm av hat och hot har sköljt över moderata företrädare. Hårda ord från Jimmie Åkesson och Louise Erixon har uppenbarligen triggat igång SD:s trollarmé. Jag hoppas att polisanmälan görs och att utredning kan avslöja många av dessa idioter.

Jag tror nämligen inte att de svin som väljer att trakassera och hota moderata företrädare kommer speciellt från Sölvesborg. Detta är SD:s trollarmé och SD:s vanliga mobb som satt igång. Ett uppträdande som tyvärr är typiskt för just detta parti. Det är just därför som det tar emot att skriva "demokraterna" varje gång jag ska skriva om SD. Det finns alldeles för många inom SD som inte är villiga att hålla sig till de demokratiska spelreglerna. Och intresset från partiets ledning att ta itu med detta problem är inte tillräckligt stort. Det är först när partiets rykte skadas allt för mycket som något görs. Men mobben är aktiv hela tiden. Dagens ETC kunde ju under valrörelsen avslöja att partiet till och med avlönade en trollarmé som spred dynga på nätet.

Jag ska fortsätta att försöka att inte förolämpa SD genom att använda uttrycket "Sverigedumokraterna". Jag kommer dock att fortsätta använda uttrycket när jag skriver om enskilda företrädare för SD som har skitit i det bruna skåpet. Men jag kommer också att ha svårt för att skriva "Sverigedemokraterna", det stämmer inte med verkligheten!

Det får bli bara SD helt enkelt!

Läs:
Efter S-uppgörelsen: flera hot mot M-toppar i Sölvesborg. - SVT Blekinge
Hatstorm mot M i Sölvesborg: Inte vågat gå ut. - Dagens Nyheter
Hatstorm mot M i Sölvesborg: Inte vågat gå ut. - Aftonbladet
S-toppen om hatstormen mot Moderaterna – Louise Erixon borde fördöma det. - Blekinge Läns Tidning (låst artikel)
SD-toppen styrde trollarmén – gav sig på unga under klimatdemonstration. - Dagens ETC

Inga kommentarer: