tisdag 4 oktober 2022

Högern satsar

» Men satsar fel.

Det står nu ganska så klart att den nya Brunblå sörjan lägger ner järnvägsprojektet med nya stambanor Stockholm - Jönköping - Göteborg / Malmö. Ett antal miljarders satsningar och förhoppningar bland de kommuner som skulle beröras slängs på sophögen. Miljarder bortkastade och förhoppningar och planer grusade.

Tanken med de nya stambanorna är att dels få snabbare tåg som bättre kan konkurrera med flyget. Något som de flesta länder snart har gjort eller gör. Men i Sverige tycker uppenbarligen inte den Brunblå sörjans partier att det behövs. En annan tanke bakom projektet är att ge nya städer bättre förbindelser. Syftet är också att göra plats på de nuvarande banorna där snabba expresståg, regionala och lokala tåg och dessutom godståg ska samsas om utrymmet. Där är helt enkelt inte plats med alla dessa tåg som kör i olika hastighet.

Den Brunblå sörjan tänker uppenbarligen även i fortsättningen satsa på att subventionera flyget och subventionera bilismen genom bensinpriset istället. Så mycket var intresset för miljön värt!

Någon som är förvånad?

Läs:
Högern säger nej till höghastighets­järnväg – Seko kritiska. - Seko tidningen

Inga kommentarer: