lördag 22 oktober 2022

Sverigedemokraterna är nazister i kostym

» Jag bara citerar en överlevare från Förintelsen...

Ovanstående är alltså bara ett citat från Livia Fränkel som jag hittar i en intervju i Kvällsposten. - "Sverigedemokrater är nazister i kostym. Jag förstår inte hur människor kan vara så dumma och lita på SD. Det är så fruktansvärt att se att svenska folket är rasister." Livia Fränkel är syster till Hédi Fried och precis som hennes syster överlevare från nazisternas Förintelseläger i Bergen-Belsen. Livia och Hédis föräldrar Frida och Ignatz dog i gaskamrarna i Auschwitz-Birkenau men Livia och Hédi befriades för 77 år sedan från Bergen-Belsen och hamnade i Sverige.

Totalt dog mellan 11 och 17 miljoner människor under nazisternas 12 år vid makten i Tyskland. Det beror lite på hur man räknar. Det var inte bara judar utan också t.ex. romer, sovjetiska krigsfångar, polacker, civila sovjetmedborgare, homosexuella, personer med funktionsnedsättningar, Jehovas vittnen och andra politiska och religiösa motståndare. Alla som tillhörde grupper som ansågs mindre värda än den rena ariska rasen.

Man ska älska andra människor - oberoende av ursprung
Sverigedemokraterna bildades en gång av bland annat svenskar som varit frivilliga i den nazistiska tyska krigsmakten. Av personer som var aktiva i den svenska nazistiska rörelsen. Av personer från den öppet rasistiska organisationen BSS (Bevara Sverige Svenskt) som ansåg att Sverige var förbehållet de som tillhörde den rena vita ariska rasen.

När Jimmie Åkesson och andra idag fortfarande aktiva i SD:s ledning valde att gå med i Sverigedemokraterna satt fortfarande dessa representanter från dessa grupper kvar i partiets ledning. Men Jimmie och hans vänner valde trots detta att ansluta sig till just detta parti.

I intervjun i Kvällsposten påminner Livia Fränkel om Ulf Kristerssons löfte till hennes syster Hédi Fried: - "Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap."

Se'n gick det som bekant som det gick. Ulf Kristersson insåg att löften är till för att brytas om man kan uppnå specifika mål. Som t.ex. att uppnå den yttersta drömmen, att få bli statsminister. Då får man acceptera att man sitter i knät på "nazister i kostym" som Livia Fränkel så talande uttryckte det. Vill ni läsa mer om Ulf Kristerssons moral så tycker jag att en enkel sökning på sökmotorer som Ecosia, Google, Yahoo eller vilken sökmotor ni nu vill använda på "Ulf Kristersson skandaler" kan ge lite spännande läsning.

Hur som helst så fortsätter vi att läsa om Jimmie Åkessons fortsatta ilska över att det finns moderater som förråder honom. I SD:s skyltfönster Sölvesborg har som jag redan berättat Moderaterna bestämt sig för att hoppa av samarbetet med Sverigedemokraterna. M har helt enkelt tröttnat på SD:s maktfullkomlighet och inkompetens och avpolletterat sitt samarbete med Jimmie Åkessons f.d. sambo Louise Erixon.

För övrigt ser jag att Liberalerna fått en frist och får lov att vara kvar som medlemmar i den liberala partigruppen Renew Europe i EU-parlamentet. Liberalernas avtal och samarbete med högerextremismen i form av Sverigedemokraterna retade upp ett stort antal medlemspartier. Ett samarbete med de liberala värderingarnas huvudmotståndare blev ett rött skynke. Men, man får tills vidare stanna kvar som medlemmar men man kommer inte längre att bjudas in till många möten. - "Till följd av diskussionerna inom Renew Europe och Alde, kommer ordföranden för Renew Europe-gruppen inte att bjuda in – för närvarande – Liberalernas ledarskap till Renew Europe-gruppens evenemang." En faktainsamlande arbetsgrupp kommer att skickas till Stockholm för att granska Liberalernas samarbete med Sverigedemokraterna. Är du nervös Johan Pehrson?

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Nazitysklands koncentrationsläger i Bergen-Belsen har jag nämnt ett par gånger nyligen. Dels här då det var därifrån syskonen Livia Fränkel och Hédi Fried befriades vid krigsslutet. Men också för att det var där Anne Frank mördades strax innan. Det här reportaget har BBC lagt ut idag. Det ursprungliga reportaget från befrielsen av Bergen-Belsen 1945 var så vidrigt att BBC valde att inte sända det då. https://www.bbc.com/news/av/stories-63317358