lördag 29 oktober 2022

Funderar över ett kärleksbudskap

» Det gäller oss alla.

Jag ska villigt erkänna att jag mycket ofta här på Sven Tycker är ganska elak mot SD. Fast jag ska också erkänna att det är svårt att låta bli. SD är ett populistiskt högerextremt parti med tydliga rasistiska tendenser och med sina rötter i nazismen, rötter som fortfarande frodas inom partiet.

För någon dag sedan skrev biskop Fredrik Modéus en debattartikel i Expressen där han kritiserade SD:s försök att framställa sig som att man värnar den svenska kulturen på kristen grund. - "Men partiets politik drabbar den svage – tvärtemot värden som kännetecknar kristen idétradition" skriver biskop Fredrik Modéus.

Fredrik Modéus kritik drabbar även KD och Ebba Busch. Så jag skulle vilja fråga Ebba Busch på vilket sätt som den politik som KD nu driver tillsammans med SD överensstämmer med följande citat från Tredje Moseboken som biskop Fredrik Modéus hänvisar till:

- "Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv."

Du ska älska din nästa
Anser du Ebba Busch, att den politik gentemot invandrare som du vill föra tillsammans med SD överensstämmer med detta citat? Det är du som leder ett parti som kalla sig Kristdemokraterna!

Tänker du på att invandraren är din tandläkare som fixar till dina tänder. Det är apotekaren som hjälper dig med dina recept på mediciner. Det är kanske läkaren som skrev ut dina recept. Det är kanske sköterskan som tog dina blodprov. Det är busschauffören som körde bussen. Det är kassörskan som betjänar dig i affären. Det är personalen på äldreboendet som tar han om din pappa. Det är din granne som du möter i trappuppgången. Det är din kollega på jobbet. Det är vem som helst, som kommit till Sverige, skaffat ett jobb och lever på samma sätt som dig och bara vill leva ett gott liv som en del av vårt samhälle.

Men, du Ebba Busch, framställer precis som din vän Jimmie Åkesson invandraren som ett enda stort problem. På vilket sätt stämmer det överens med vad som står i Tredje Mosebok? Blir du inte orolig över den väg du valt när flera av dina företrädare som partiledare för KD öppet går ut och är oroliga över den väg DU valt för det parti som heter Kristdemokraterna och som dom försökt leda i en annan riktning?

Jag påminns när jag skriver det här om den debattartikel som docent Abdimajid Osman skrev i Aftonbladet för en dryg månad sedan när det stod klart att det var de främlingsfientliga krafterna som skulle ta makten. Han såg ingen framtid längre för sig och sin familj i Sverige. Han var en av alla dessa invandrare som kommit till Sverige och starkt bidragit till att utveckla det svenska välståndet. Men nu lämnar han.

Jag är inte det minsta religiöst lagd. Jag tror inte på några gudar. Men, jag respekterar de som gör det. Det underliggande budskapet i princip i alla religioner är ett kärleksbudskap. Så jag tar citatet från Tredje Moseboken en gång till och hoppas att bland annat Ebba Busch och Jimmie Åkesson läser det en gång till och funderar på om man är på rätt väg. Vi är faktiskt i princip alla invandrare till Sverige om vi går tillräckligt många generationer bakåt.

- "Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv."

Läs:
SD:s politik följer inte en kristen idétradition. - Biskop Fredrik Modéus på Expressen debatt
Alf Svenssons kritik mot det egna partiet: Orolig. - Expressen
Tack Sverige – men vi kan inte bo här längre. - Docent Abdimajid Osman på Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: