fredag 7 oktober 2022

Turkiet kärvar

» Erdogan är purken.

Enligt ryktesspridarna och experterna på politiska spekulationer så är tydligen Mr Erdogan of Turkey på väg att göra skillnad på Sverige och Finland när det gäller att rösta för ett godkännande för Sveriges och Finlands medlemskap i NATO. Han vill väl testa sammanhållningen?

Mr Erdogan of Turkey
Inte blev väl Mr Erdogan på bättre humör när SVT:s satirprogram Svenska Nyheter sände en elak satir om Herr Erdogan. Och DET är något som diktatorer inte tål. Demokrati, fria medier, kritik, självständig Public service och liknande är företeelser som diktatorer som Herr Erdogan inte begriper sig på.

Det är alltså detta land som Sverige (och Finland) nu alltså ska förbinda sig att försvara!

Vill NATO att Sverige och Finland ska bli medlemmar så får man faktiskt göra klart för Turkiet att det inte är läge att tramsa. Det är NATO:s uppgift att utöva påtryckningar, inte Sveriges (och Finlands) uppgift att smöra för en diktator.

Det är faktiskt mer i NATO:s intresse att Sverige (och Finland) blir medlemmar än vårt intresse av att bli medlemmar. NATO har klart större intresse av att Sverige (och Finland) blir medlemmar så att NATO får tillgång till svenskt och finskt territorium då detta ger NATO full kontroll över Östersjön. Detta står i NATO:s intresse högre än det gör för Sverige (och Finland) att bli medlemmar.

Så min uppmaning till NATO är att om man vill att Sverige (och Finland) blir medlemmar så är det dags att tala klarspråk med Mr Erdogan of Turkey. NU! Annars kan vi låta bli att bli medlemmar. Sverige (och Finland) ska inte kompromissa med våra demokratiska principer för att ställa in oss hos en diktator!

Inga kommentarer: