torsdag 13 oktober 2022

Dessa Sverigedemokrater

» Affärsmoral?

I Dagens Industri läser jag en artikel om den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten David Perez. Han har precis blivit invald som ordinarie ledamot i riksdagens finansutskott. Han har just nu också en konflikt med Skatteverket som kräver honom på över 10 miljoner i uteblivna skatter. Han har tidigare varit tjänstledig från riksdagsarbetet en period just pga konflikten med Skatteverket, men är nu tillbaka och placeras alltså av Sverigedemokraterna i Finansutskottet. Förvaltningsrätten har fastslagit att David Perez ska betala 10 miljoner kronor till Skatteverket.

Det hela bottnar i avslöjanden genom de s.k. Panamaläckorna 2016. Det handlar om ett brevlådeföretag med en adress i Spanien men med kopplingar till Panama och Luxemburg. Det rör sig alltså om tveksamma förflyttningar av aktier till ett värde av 44 miljoner kronor som inte redovisats.

Honom placerar alltså Sverigedemokraterna under pågående konflikt med Skatteverket i riksdagens finansutskott!

Det gäller att sopa undan spåren från pengarna

I andra artiklar i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet skriver man om en annan Sverigedemokratisk toppolitiker, Gabriel Kroon, med ytterst tvivelaktiga affärsmetoder. Daniel Kroon har tydligen egentligen blivit invald i riksdagen men är istället SD-topp i Stockholms stad där han är anställd på heltid som gruppledare för Sverigedemokraterna. Det handlar om misskötta fastigheter i Finland. Och underliga företag registrerade i ett ödehus i den lilla byn Kukkola utanför Haparanda. Via ett av dessa bolag har han fått utbetalt 100.000 kronor från Sverigedemokraterna. Det rörde sig tydligen om att SD hyrde två valstugor! Han verkar också ha lite problem med identiteten. Han kallas sig ibland Eugen när han representerar ett av dessa bolag.

Visst kan det vara spännande att läsa om Svenska politikers affärer - I Finland och Panama och......

Dagens fortsatta uppföljning

Apropå de båda senaste dagarnas något ironiska funderingar om skyddsjakt på jägare så ser jag i dag att den jägare som i vintras från sitt sovrumsfönster sköt en grannkvinnas hund i tron att det var en räv nu fått sin dom. Kvinnan som satt bredvid hunden och fikade med sin 10-åriga dotter träffades av splitter i foten. Hunden fick avlivas. Mannen har nu dömts till villkorlig dom och 30.000 i böter samt ska betala 78.000 i skadestånd till kvinnan.

Läs:
Ledamot i finansutskottet krävs på skattemiljoner. - Dagens Industri
Miljarder på spel i tidernas upptaxering. - Dagens Industri
SD-topp inblandad i finsk företagshärva. - Dagens Nyheter
SD-toppen kritiseras för fastighetsaffärer i Finland. - Svenska Dagbladet
Ödehus utanför Haparanda bas för bolag kopplade till SD-toppen. - Svenska Dagbladet
Sverigedemokraterna skickade pengar till partitoppens pappas bolag. - Svenska Dagbladet
Jägare döms – sköt hund och skadade granne. - Aftonbladet
Jägare döms efter att ha skjutit grannens hund. - SVT Jönköping

Inga kommentarer: