fredag 25 augusti 2023

Goda och mindre goda nyheter

» Brunblå sörja på dekis.

Jag vet att en del kanske tycker att jag frossar lite för mycket i väljarundersökningar. Men, när dom visar på ganska positiva siffror så kan man ju inte låta bli att njuta. Alltså blir det idag dags att frossa i Novus senaste undersökning som publiceras av Svenska Dagbladet. I undersökningen finns faktiskt bara två förlorare, Moderaterna och Sverigedemokraterna! Alla de andra partierna får ökat stöd, även om det bara är den socialdemokratiska uppgången som inte bara är marginell. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna »» 38,4% (+1,4)
Moderaterna »» 19,0% (-1,0)
Sverigedemokraterna »» 17,3% (-1,6)
Vänsterpartiet »» 7,8% (+0,6)
Miljöpartiet »» 4,8% (+0,5)
Centerpartiet »» 4,6% (+0,1)
Kristdemokraterna »» 3,6% (+0,3)
Liberalerna »» 3,3% (+0,5)

Rekordhöga siffror för Socialdemokraterna medan Sverigedemokraterna verkligen visar låga siffror. Vänsterpartiet tillhör vinnarna jämfört med valet 2022. Riktigt illa är det alltså för Liberalerna och Kristdemokraterna som fortsätter att ligga under isen och det föreligger en uppenbar risk (chans...) för att partierna åker ur Riksdagen vid ett val.

Om dessa siffror håller sig till valet och både L och KD åker ut så räcker det för Socialdemokraterna med stöd av antingen Vänsterpartiet eller Miljöpartiet och Centerpartiet för att man ska få egen majoritet i Riksdagen. Vi kan mycket enkelt uttrycka det som att Ulf Kristerssons Brunblå sörja med beroende av ett populistiskt, rasistiskt nasseanstruket Sverigedemokraterna har gjort fiasko.

FIASKO!

» Vi lever på olika planeter.

En del badar i pengar
Vill man ha sitt på det torra så ska man tydligen bli bankdirektör. Bankerna gör enorma vinster på oss kunder, pengar som tydligen bland annat används till att premiera de direktörer som varit så skickliga på att skinna oss kunder.

Inom kort byter Handelsbanken VD. Det blir bankens sjunde VD sedan 2000. Dom sitter alltså inte så många år. Men, man är generös efter att dom suttit några år. Frikostiga pensionsavtal har gjort att de tidigare 5 VD:na fått sammanlagt en halv miljard i pension när dom slutat. En halv miljard, alltså 500 miljoner. När Carina Åkerström fyller 62 så går hon i pension med ett pensionsavtal från Handelsbanken på 100 miljoner kronor. 100.000.000 kronor.

Vi andra får vår pensionsålder höjd, men jag gissar att vara VD för en storbank är väldigt fysiskt påfrestande så kroppen är slut vid 62 års ålder. Och då måste man ju kompenseras för att man blivit utsliten så fort.

Vi kanske ska påpeka att Handelsbanken är den av storbankerna som går sämst. Eller vi kanske ska uttrycka det som att det är den storbank som går minst superbra.

Som jag sade. Vi lever på helt olika planeter!

Om vårt samhälle behöver mer pengar för att få en sjukvård som verkligen fungerar, en skola som tar hand om alla och en polis som kan skydda vår vardag så finns det en del individer i vårt samhälle som faktiskt har möjlighet att bidra med lite mer.

Läs:
S växer – en av partiets högsta noteringar. - Svenska Dagbladet
Storbankens avgående vd får 100 miljoner i pension. - SvD Näringsliv

Inga kommentarer: