torsdag 17 augusti 2023

Var kommer hotet från

» Veckans klavertramp.

Bakom veckans klavertramp står nog Liberalernas riksdagsledamot Carl B Hamilton. Att sverigedemokrater trampar i klaveret och skiter i det blå skåpet osv är vi rejält vana vid. Man blir helt enkelt inte förvånad när det sker. Men, vi har trots allt större förväntningar på politiker från de mer seriösa partierna. När därför en ledande företrädare för Liberalerna gör bort sig totalt så blir det mer uppmärksammat. Det hela handlade ju egentligen bara om ett sätt för honom att bortförklara varför Liberalerna valde att krypa på knä i underdånighet inför Sverigedemokraterna för att skydda Makten hellre än att stå upp för Moralen. Så här sade Carl B Hamilton (L) apropå Richard Jomshof upprepade spridande av hat mot muslimer:

- "Jag tror att gränsen går om de skulle börja uttala sig på samma sätt om judar."

Det tog dock inte så lång tid förrän både Carl B Hamilton själv och bossen över de få kvarvarande liberaler vi har i landet (Johan Pehrson alltså) insåg hur fullständigt absurt det lät. Carl B Hamilton bad om ursäkt och Johan Pehrson tog avstånd och försökte bortförklara det hela. Sedan försökte Carl B Hamilton förklara sig ytterligare till TV4:

- "L kan inte leva med rasistiska uttalanden om bland annat muslimer och judar och alldeles särskilt inte om judar."

De sverigedemokratiska rötterna
Tyvärr ligger det uppenbarligen något i hans ursprungliga yttrande. Muslimer har blivit lite av fritt villebråd i vårt samhälle att förnedra, hata och snacka skit om - det får vi stå ut med. Men judar, där går gränsen! Hur som helst Carl B Hamilton, du ska ha all heder av att du i varje fall snabbt försökte ta tillbaka ditt rejäla klavertramp.

» Förhöjt hotläge.

Sedan såg jag att man höjt hotläget för terrordåd från 3 till 4 på den 5 gradiga skalan. Jag tror att jag gör som Ulf Kristersson, jag uppmanar alla att fortsätta leva precis som vanligt. Dels därför att man inte ska låta de som vill skrämma få göra just det. Dels därför att risken för att man ska drabbas är mikroskopisk. Det är fortfarande större risk för att du råkar illa ut i en trafikolycka osv. Så fortsätt att leva precis som vanligt. Men ta det försiktigt i trafiken.

Den stora risken är att någon sverigedemokrat eller i den sverigedemokratiska svansen kommer med nya provokationer. Den risken är ju tyvärr överhängande. SD:aren Salwan Momika som gjort koranbränning till sin huvudsysselsättning verkar göra detta främst för att garantera att han kan få asyl i Sverige och dessutom tjänar han slantar på att sända det hela på TikTok och få pengar för detta.

Inga kommentarer: